27 Mayıs 2017 10:33

İzmir Gazeteciler Cemiyeti: Ülkemizde gazetecilik tutuklu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Sözcü Gazetesi çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un tutuklanmasıyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gazetenin muhabiri Gökmen Ulu ve internet sorumlusu Mediha Olgun’un tutuklanmasıyla ilgili cemiyet binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Atilla Sertel de katıldı. 

Basın açıklamasını okuyan İGC Başkanı Misket Dikmen, meslektaşlarının gazetecilik yaptıkları için tutuklandıklarını belirterek "166 gazeteci şu an için tutuklu. Gazetecilerin terörle ilişkilendirilmesi, teröristlerle aynı kefeye konması vicdanlarda çok derin yaralar açıyor" dedi. 

Neredeyse her gün birkaç gazetecinin gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatan Dikmen, "Aylardır iddianamelerini tutuklu halde bekleyen onlarca meslektaşımız var. Ülkemizde gazetecilik tutuklu. Hukukun; muhalifleri, gazetecileri, aydınları yıldırma ve sindirme aygıtına dönüşmesi çok tehlikelidir. Bu tehlikeyi görüyor ve uyarıyoruz" dedi. Halkın haber alma hakkını yerine getirmek için mesleklerini yapmaya devam edeceklerini söyleyen Dikmen, "Mesleğini hakkıyla yapan, kalemlerini satmayan, dik duran tüm meslektaşlarımız onurumuzdur. Buradan birkez daha haykırıyoruz; gazetecilik suç değildir" dedi. 

'GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK TALEP EDİYORUZ'

İzmir Barosu adına açıklama yapan Baro Başkanı Aydın Özcan, gözaltı ve tutuklamaların infaza dönüştürülmemesi gerektiğine dikkat çekerek "Basın, ifade ve halkın haber alma özgürlüğüne ağır darbe vuran bu baskıcı uygulamalara bir an önce son verilmesini, mesleklerini yaptıkları için gözaltına alınan, tutuklu bulunan tüm gazetecilere özgürlük talep ediyoruz" diye konuştu. 

Açıklamalardan sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, başta gazeteciler olmak üzere hükümete muhalif olan herkesin tutuklandığını ifade ederek "Adalet Bakanı var ama adalet yok. Suçsuz insanların özgürlüğünü hapsedemezsiniz. Özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz" dedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise hükümetin baskı ve tehdit yoluyla gazeteleri ve gazetecileri susturup teslim almaya çalıştığını belirterek "Basın susarsa Türkiye susar. Bizler buna izin vermeyeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de panzer cinayetinin raporu polisi yalanlıyor

SONRAKİ HABER

Mısır'daki Kıpti katliamını IŞİD üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...