Mersin'den 'Gülmen ve Özakça serbest bırakılsın' talebi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 'Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılsın' talebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

27 Mayıs 2017 10:01
Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, her cumartesi yaptıkları "İşimizi geri istiyoruz" açıklamasında "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılsın" talebinde bulundu.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformunun her cumartesi düzenlediği "İhraç edilen emekçiler işlerine geri alınsın" açıklamasında, açlık grevindeyken gözaltına alınıp tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılması ve taleplerinin karşılanması istendi.

"Hukuku siyasal amaçlar için bir silah olarak kullanarak, OHAL’in arkasına sığınarak, tutuklayarak, gözaltına alarak, anıtların etrafına bariyerler kurarak, alanları yasaklayarak ne direnişimizi ne de haklı, meşru mücadelemizi engellemeyecekler" diyen Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın iradelerini, zor kullanarak yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

KESK ve Emek Demokrasi Platformu olarak KHK’lerle işinden, ekmeğinden edilen, haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan üyelerinin sonuna kadar yanlarında olduklarını bir kez ilan ettiklerini belirten Canan Solak, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in tutuklanmasını kabul etmediklerini ve kınadıklarını belirterek "Derhal serbest bırakılmalılar" dedi. (Mersin/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi trajikomik suçlamalarla hakim karşısına çıkıyor

SONRAKİ HABER

‘Avukat görüşme odası polise devredildi’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...