26 Mayıs 2017 12:13

Öldürülen Pınar Gemsiz dosyasında 1 yıldır ilerleme yok

Gazi Mahallesinde polis kurşunuyla öldürüldüğü belirtilen Pınar Gemsiz'in dosyasında 1 yıldır ilerleme yok. dosyada şüpheli bile bulunmuyor.

Paylaş

İstanbul Gazi Mahallesi’nde 2016 yılında evinde oturduğu esnada polisin dışarıdan açtığı ateş  sonucu hayatını kaybettiği belirtilen 3 çocuk annesi Pınar Gemsiz’in ölümüne ilişkin soruşturma bir yıldır devam ediyor. Gizlilik kararı olan, savcısının değişmesi nedeniyle bir süre savcısız kalan dosyada, şu ana kadar herhangi bir şüpheli olmadığı öğrenildi. Gemsiz’in ölümüne ilişkin hazırlanan adli tıp raporu ve 16 Mayıs günü Gazi Mahallesi’nde yaşanan olaylarda polislerin kullandığı silahlara ait inceleme raporu dosyaya konuldu ancak gizlilik kararı nedeniyle avukatlar bu raporlara ulaşamıyor. 

Dosyada bir yıldır hiçbir ilerleme kaydedilemediğini ifade eden Gemsiz ailesinin avukatlarından Ferhat Boğatekin, “Faili meçhul denilerek dosya kapatılmaya çalışılıyor” yorumunu yaptı.

‘DOSYA BİZDEN SAKLANIYOR’

Gizlilik kararıyla dosyanın kendilerinden saklandığını, hiçbir bilgi ve belgeye ulaşamadıklarını vurgulayan Boğatekin, soruşturmalarda “gizlilik” kararının bir gelenek haline geldiğini belirterek, “Bazı soruşturmalarda gizlilik kararı var; ama burada daha çok bir olayı gizleme gibi bir amaç var. Ülkede bu tür dosyalardaki gizlilik kararı, bir şaibe, bir karanlık üzerinden yürütülüyor” diye konuştu.

Savcının dosyayı “Faili meçhul” olarak tanımladığını dile getiren Boğatekin, “Faili meçhul denilerek dosya kapatılmaya çalışılıyor. Oysaki olay kameraların karşısında yaşandı, tanıklar var” diye tepki gösterdi. 

‘GAZİ’DE HALK KRİMİNALİZE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Gazi’yi sürekli OHAL altında yaşayan bir mahalle olarak tanımlayan Boğatekin, “Polis orada normal araçlarla gezmez, sürekli zırhlı araçlarla gezer. Sürekli bir eylemsellik olduğu iddiasıyla insanlar taciz ile karşı karşıya. Gazi’ye biçilen bir rol var, halk kriminalize edilmeye çalışılıyor. Kamuoyuna yansımayan olaylar yaşanıyor. Oranın muhalif yönü susturulmaya çalışılıyor. Özellikle Pınar Gemsiz olayı ile başladı. Pınar Gemsiz olayı bundan kaynaklı ortaya çıkarılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Boğatekin, yeni atanan savcının kendilerine yakın zamanda soruşturma dosyasını açacağını ilettiğini dile getirerek, taleplerinin bir an önce dosyanın açılması olduğunu söyledi. 

NE OLMUŞTU?

Pınar Gemsiz, 16 Mayıs 2016 tarihinde akşam saatlerinde dışarıdan açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. O tarihlerde basına yansıyan olay yeri tutanağında olayın geçtiği yer olarak belirtilen evin kapısının çilingir aracılığı ile açıldığı ve giriş kapısından içeri girildiğinde halının üzerinde kan izlerinin görüldüğünün belirtildiği, balkon kapısının kolunda da kurşun giriş deliği olduğu ifade edildi.

Tutanakta ifadesi olan Pınar Gemsiz’in eşi Yaşar Gemsiz, eşinin vurulduğu sırada sokaktan araçla geçtiğini, polisin, maskeli gençleri dağıtmak için gaz sıkıp silahla ateş ettiğini ileri sürmüştü. (İstanbul/DİHABER)

 {{280391}}

ÖNCEKİ HABER

Ege Tıp öğrencileri ihraç edilen akademisyenlerini unutmadı

SONRAKİ HABER

Bakanlık 'skandal etkinlik' haberimiz sonrası harekete geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...