26 Mayıs 2017 12:01

Ege Tıp öğrencileri ihraç edilen akademisyenlerini unutmadı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, mezuniyet törenlerinde KHK'ler ile ihraç edilen akademisyenlerini unutmadı.

Paylaş

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri bu seneki mezuniyet törenlerinde de yine ülke gündemine dair mesajlar verdi. Öğrenciler darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'in ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ülke genelinde çok sayıda barış imzacısı akademisyenin ihraç edilmesine tepki gösterdiler. İhraç edilen akademisyenler arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü'nden Prof. Dr. Feride Bilgehan Aksu Tanık ve Doç. Dr. Hediye Aslı Davas da yer alıyordu.

Tanık ve Davas'ın öğrencileri, mezuniyet törenlerinde hocalarını unutmadı. Tıp öğrencileri mezuniyet törenlerinde 'Feride ve Aslı Hocalarımızın Mezunlarıyız. Viva Akademi' yazan pankart açarak hocalarının KHK'lerle hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesini protesto ettiler. Öğrenciler KHK'lerin iptal edilerek hocalarının akademiye geri dönmesini istedi.

Tıp öğrencileri Öğrenciler ayrıca "#HAYIRdahabitmedi" yazılı pankart açarak hem şaibeli referanduma ve Yüksek Seçim Kurulunun kararına tepki gösterdi hem de mezuniyet sonrası da demokrasi mücadelesine devam edeceklerinin mesajını verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

El ele yürüyen çifte saldıran zanlı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Öldürülen Pınar Gemsiz dosyasında 1 yıldır ilerleme yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...