26 Mayıs 2017 10:22

İnsan Hakları Anıtı ablukası yargıya taşınıyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İnsan Hakları Anıtı çevresindeki ablukanın yarattığı mağduriyet sebebiyle dava açacaklarını söyledi.

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı çevresindeki polis ablukası nedeniyle odalarının mağduriyet yaşadığını ifade ederek, ilgililer hakkında tazminat davası açacaklarını duyurdu. Candan, Yüksel Caddesi esnafını da dava açmaya çağırdı. Esnaf ise yakında kepenk kapatacak duruma geldiğini söylüyor.  

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, odalarında düzenledikleri basın toplantısıyla İnsan Hakları Anıtı'nın polis ablukası altına alındığı için etkinliklerinin sekteye uğradığını bu yüzden de tazminat davası açacaklarını duyurdu.

Candan, abluka nedeniyle oda çalışanlarının işyerine gelmekte sıkıntı çektiğini, üyelerinin işlemler için oda binasına geldiğinde polis engeliyle karşılaştığını, milletvekillerinin dahi odalarına gelirken engellendiğini ekledi. Yaşadıkları mağduriyet nedeniyle tespit davası açtıklarını belirten Candan, Ankara Valiliği'nin gece türkülü eylemleri yasaklama kararına da tepki gösterdi: “Valilik, bombalı saldırıyı gerekçe gösterdi. Yasak yerine bombalı saldırıları engellesin. Bunu yapamıyorsa istifa etsin.”

Candan, açlık grevlerinin 79 gününde cezaevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili olarak “ Türkiye olarak yeterince utandık. Bizim vicdanlarımız tutuklu değil, onlar insanca yaşamak istiyordu. Biz Nuriye ve Semih'in yaşamasını ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi

KEPENK KAPATACAK DURUMDA

Toplantıya Yüksel Caddesi esnafından temsilciler de katıldı. Esnaf temsilcisi kepenk kapatma durumuna geldiklerini belirterek, şunları söyledi: “Kaç gündür rezillik çekiyoruz, halkımız bize sahip çıkmıyor. Biz kaç tane insan çalıştırıyoruz. Bu insanlar evlerine emek götürüyor. Benim çalıştırdığım insanlar aç kalırsa ne anlamı kalır. Biz yaşayalım ki bu sokak yaşasın. Polis geliyor şu kim bu kim diye soruyor. Görevini yapıyormuş. Yeter artık zor durumdayız. Vallahi kepenk kapatacağız.”

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman, odanın toplantısına gelirken sokak abluka altında olduğu için zorluk çektiğini, polisin kendisini yönlendirirken yanılttığını anlattı. Konukman, vatandaşların vergileriyle finanse ettiği 2 tip devlet olduğunu belirterek, “Devlet ana sosyal devlettir. Sosyal güvenlik hizmetleri sunar. Ancak devletin zorba yanı sürekli dayağa çeker.   Zorba devlette vatandaş kendine işkence eden polisi finanse eder. Bizim ödediğimiz vergilerle TOMA almışlar” dedi.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sancar'dan darbe raporu yorumu: Sorularımız halen yanıtsız

SONRAKİ HABER

Ben Gazeteciyim İnisiyatifi Türfent için kampanya başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...