25 Mayıs 2017 05:51

Adil Öksüz’ü bırakan hakim: Tutuklamaya ihtiyaç duymadım

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim ifadesinde, yurt dışı yasağı olduğu için tutuklamaya ihtiyaç duymadığını söyledi.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz’ü serbest bırakan eski hâkim Çetin Sönmez’in, savcılık ifadesinde Öksüz’ü neden serbest bıraktığı sorusuna, “Tutuklamaya ihtiyaç duymadım” yanıtını verdiği ifade edildi. 

Darbe girişiminin yaşandığı dönemde Ankara Batı Hâkimi olan Sönmez, daha sonra HSYK tarafından açığa alınmış, bir süre sonra da ihraç edilmişti. Habertürk’ten Helin Şahin’in haberine göre Öksüz’ü serbest bırakan ve kısa süre önce tutuklanan Sönmez, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak “itirafçı” oldu. 

‘CEMAAT ABİSİ’

18 Mayıs’ta Savcı Yıldırım Kemal Zöhre’ye ifade veren Sönmez, üniversite öğrencisi olduğu dönemde Cemaat ile irtibatlı olduğunu, “Cemaat abisi” olduğunu ifade ederek şunları anlattı: “Üniversite yıllarımda o zaman cemaat olarak bildiğim örgütle irtibatlı yurt ve evlerde kaldım. O dönemde tanıdığım arkadaşlarımla, cemaatle ilişiğimi kestikten sonra da örgütsel amaç olmaksızın görüştüm. Bunun dışında örgütün finansal kuruluşlarında hesabım yok.”

Kardeşi Akın Sönmez’in FETÖ’ye üye olmak iddiasıyla soruşturma geçirdiğini aktaran Sönmez’in savcıya şu bilgileri verdiği öğrenildi: Emniyetteki ifadesinde “Adil Öksüz’ü bire bir tanıyor musunuz?” sorusuna “Tanımıyorum” karşılığını veren Çetin Sönmez, Öksüz’ü bıraktığı o güne ilişkin şunları söyledi: “Adil Öksüz’ün darbe teşebbüsüne iştirakinden kesinlikle haberdar değildim. Ben Adil Öksüz dosyasını incelerken şüpheli hakkında bir önceki hâkim tarafından adli kontrolle yurtdışı çıkış yasağı konulduğu için yeni bir koruma tedbiri ve bu kapsamda tutuklamaya ihtiyaç duymadım. Ancak kesinlikle terör örgütüne destek amacıyla bu kararı vermedim.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kömür depolarında 70 TL’ye zehir soluyorlar

SONRAKİ HABER

Koç ve Sabancı, aynı gece hisselerini satışa çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...