24 Mayıs 2017 19:32

'Onların sesine ses olalım'

Açlık grevlerinin 76. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya Kocaeli'den ses verdiler. 

Paylaş

Kocaeli'de tutuklanan Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek olmak amacıyla çok sayıda sendika, siyasi parti ve dernek üyesi, İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda toplandı. "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ses ver" pankartı arkasına toplanan vatandaşlar, "Nuriye Semih yalnız değildir" ve "Ekmek onur ve yaşam kazansın" sloganları attı. 

Basın açıklamasını okuyan Simge Özel, KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın 'İşimi geri istiyorum' talebiyle açlık grevi yaptıklarını belirtti. Grevin 75. gününde gözaltına alındıklarını, 76. gününde de tutuklandıklarını aktaran Özel, "Ülkenin dört bir yanında binlerce insan AKP rejiminin KHK'larıyla işsiz bırakıldı. Ekmeği için direnen Nuriye ve Semih'in direnişine ilişkin AKP yetkililerinin yaptığı açıklamalar dalga geçer nitelikte" dedi. 

'EKMEK ONUR VE YAŞAM KAZANSIN'

Tüm ülke ve toplumun kuşatıldığını aktaran Özel, "Tüm ülke ve toplum kuşatılarak, nefessiz, soluksuz bırakılmaya çalışılıyor. Gece geç saatlerde gerçekleştirilen baskınlarla direniş alanına yapılan saldırılarla bu durum çözülemez. Yapılması gereken, haksızlıklara son verecek adımların bir an önce atılmasıdır. OHAL kaldırılmalı, Nuriye ve Semih hoca başta olmak üzere haksız yere KHK'larla mesleklerinden edilen bütün kamu emekçileri işlerine iade edilmelidir. Nuriye ve Semih'in direnişi adaletsizliğe, zalimliğe, hukuksuzluğa karşı bir sestir. Onların sesine ses olalım. Ekmek, onur ve yaşam kazansın" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ekvador’da Lenin Moreno başkanlık görevi devraldı

SONRAKİ HABER

Brüksel'de NATO karşıtı eylem 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa