24 Mayıs 2017 12:43

Yaş çay taban fiyatı cuma günü açıklanacak

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay taban fiyatının cuma günü açıklanacağını duyurdu.

Paylaş

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay kampanyasını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda telefonla arayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Sütlüoğlu, 2017 yılı yaş çay taban fiyatının cuma günü açıklanacağını bildirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, 3 Mayıs'ta başlayan yaş çay kampanyası döneminde şu ana kadar 71 bin ton yaş çay aldıklarını belirtti. Sütoğlu, günlük 8 bin 700 ton işleme kapasitesine ulaştıklarını kaydetti ve şunları söyledi:

"Çaylar çok taze ve kartlaşma riski yok. Vatandaş ucuza çayını vermesin. Böyle olursa özel sektör çay fiyatını yukarı çekecektir. Özel sektöre taban fiyatın altında çay almaması uyarısı yapıyoruz. Bazı özel sektör firmaları vatandaş sıkıştığında fiyatları aşağı çekiyor. Bu ahlaki ve etik değil. Bunun çözümü vatandaşın çay vermemesidir. Üretici paniğe kapılmasın, acele etmesin. Biz taahhüt ettiğimiz çay kotasını alacağız. Önümüzde Ramazan ayı var diye acele ediliyor. Ramazan'da çalışılmaz diye bir şey yok. Bu acelecilikten vazgeçelim, fırsatçı bazı özel sektör temsilcilerine fırsat vermeyelim. Üretici çayı değerinde alan özel sektöre çay versin. Fiyatı düşürdüyse vermesin."

1500 KİŞİLİK İŞE 28 BİN 453 BAŞVURU

Çaykur'a 1500 mevsimlik işçi alımı için 28 bin 453 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Sütlüoğlu, "İşçi alımı noter huzurunda ve yerel televizyonların canlı yayınıyla yapılacak. Kim bu kuradan çıkarsa işe o girecek. Hiç kimseye torpil yapılmayacak. Ben dahil kimsenin böyle bir imkanı olmayacak. Kimse torpil aramasın" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bülent Tezcan'dan Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına tepki

SONRAKİ HABER

3 sendikadan zorunlu rotasyona tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...