23 Mayıs 2017 13:42

Lavrov: Türkiye, Arabistan ve Katar’ı temsil ediyor

Sergey Lavrov, Türkiye’nin Astana sürecine katılımının Suudi Arabistan ve Katar'ın da görüşmelerde masada olmasını sağladığını söyledi.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Astana sürecine katılımının Suudi Arabistan ve Katar gibi dış aktörlerin de bu görüşmelerde masada olmasını sağladığını ifade etti.

Sputnik’in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, başkent Moskova’da Hırvat mevkidaşı Davor İvo Stier ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Rusya, Türkiye ve İran’ın hükümet ile muhalefet arasında doğrudan diyalog kurulması için inisiyatif aldığını hatırlatarak Astana süreci kapsayıcı olma prensibine dayandığını vurgulayan Lavrov, “Bu üçlü içerisinde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar dahil olmak üzere Basra Körfezi’ndeki bazı Arap ülkelerinin bir anlamda temsilcisi olarak yer alıyor” dedi.

Rus Bakan Lavrov, bu ülkelerin dışişleri bakanları Moskova’yı ziyaret ettiğinde, Türkiye’nin Astana görüşmeleri sürecine kendi yaklaşımlarını da temsil ettiğini doğruladığını aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 23 Mayıs 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Uluslararası Fotoğraf Günleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...