23 Mayıs 2017 10:53

Sinop'taki eğitimciler için toplanan imzalar MEB'e gidiyor

Sinop'ta 21 ve 29 Aralık 2015 tarihlerinde iş bırakan 58 eğitimciye verilen cezalara karşı toplanan imzalar, Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

Paylaş

Sinop’ta 21 ve 29 Aralık 2015 tarihlerinde hak gasplarına karşı Eğitim Sen ve KESK Genel Merkezlerinin almış olduğu 1 saat ve bir günlük iş bırakma eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 58 Eğitim emekçisine verilen cezalara karşı iki hafta önce Uğur Mumcu meydanında oturma eylemi başlatılmış ve imza standı açılmıştı.

Toplanan imzalar, pazartesi günü Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile Milli Eğitim Bakanlığına iletilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Eker açıklamada demokratik bir ülkede sendikal eylemlerin suç sayılamayacağını vurguladı. Toplanan imzalar için Sinop halkına teşekkür eden Eker "Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskıya, soruşturma ve sürgünlere karşı bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bugünden sonra da aynı kararlılıkla örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Eker, basın açıklamasının sonunda, evlerinden kapıları kırılarak zorla gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakca ile Almanya’dan dönüşünde havaalanında gözaltına alınan Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’e destek masajı verdi.

Daha sonra da Eğitim Sen yöneticileri toplanan imzaları İl Milli Eğitim  Müdürlüğüne ilettiler. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dilipak: AK Parti'yi içeriden çökertmeye çalışacaklar

SONRAKİ HABER

Eski MotoGP Şampiyonu Hayden hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...