22 Mayıs 2017 16:19

Cam Keramik İş: Grev hakkı engellenemez

Cam Keramik İş Sendikası, Şişecam işçilerinin grev hakkının 'milli güvenliği tehdit' iddiasıyla yasaklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

DİSK'e bağlı Cam Keramik İş Sendikası yayınladığı basın açıklamasında, TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Şişecam işçilerinin aldığı grev kararının, 'milli güvenliği tehdit' iddiasıyla yasaklanmasına karşı çıktı. Açıklamada, cam işçileriyle sonuna kadar yan yana ve omuz omuza birlikte olunacağı belirtildi.

Cam Keramik İş Sendikası'nın yayınladığı basın açıklamasının tam metni şöyle;

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 Mayıs’ da grev kararı alan Şişecam işçilerine yasaklama geldi. Şişecam’ı bir dünya devi haline getiren cam işçilerinin grevini yasaklamak hükümetin alışkanlığı haline geldi. En son Metal işçileri ve Akbank çalışanlarının grevlerini yasaklayan hükümetin gerekçesi ise hep aynı. Patronlar karşısında hak alabilmenin tek yolu olan grevler, ‘Milli Güvenliği Bozucu’ olduğu gerekçesiyle, erteleme adı altında yasaklanmaktadır. Bu yasaklar tüm işçileredir, tüm sendikalaradır. Hükümet hak aramayı, ses çıkarmayı, demokrasiyi yasaklamaktadır. Geldiğimiz noktada cam işçilerinin karşı karşıya olduğu durum sadece sözleşmede tıkanan ücret meselesi değildir. Türkiye de grev hakkının kazanılmasında tarihi bir rolü olan Şişecam işçileri bu hakkı korumak için de gerekli iradeyi de gösterecektir. Tüm sendikalar ve emek örgütleri bir araya gelmeli ve bu yasaklara gereken cevap verilmelidir.

Cam Keramik İş Sendikası olarak hükümetin bu yasağını kabul etmiyor ve her türlü direniş hakkına sahip olan cam işçileriyle sonuna kadar yan yana omuz omuza olacağımızı ilan ediyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimcilerin gözaltına alınmasına İzmir ve Manisa'dan tepki

SONRAKİ HABER

HDP’li Zeydan ve Demirel’in duruşmaları yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...