22 Mayıs 2017 11:58

ATO'dan Gülmen ve Özakça için enfeksiyon uyarısı

Ankara Tabip Odası, Gülmen ve Özakça'nın gözaltında tutulmasının enfeksiyon riski teşkil ettiği belirterek derhal serbest bırakılmalarını istedi.

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Benan Koyuncu, açlık grevindeki olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın gözaltında tutulmasının enfeksiyon riski teşkil ettiğini belirtti. Koyuncu fazla enerji harcamamaları gerektiğini belirterek Gülmen ve Özakça'nın bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Koyuncu'nun açıklaması şöyle:

“Nezaret hanede tutulmaları sağlıkları açısından uygun değil. Açlık grevcilerinin enerji kaybını sıfır indirmek için sıcak tutulmaları gerekiyor. Ayrıca açlık grevi yaptıkları ortamın da temiz olması lazım. Örneğin hergün nevresimleri değiştirilir ki enfeksiyon kapmalarının önüne geçilebilsin” diye konuştu.  Gülmen ve Özakça'nın çok kötü koşullarda gözaltına alındığını öğrendiklerini aktaran Koyuncu, “Açlık grevi yapanların gözaltına dahi alınması kabul edilemez. İkisinin de önemli kas kayıpları var. Özellikle Nuriye'de kas kaybı daha yüksek. Fazla enerji harcamamalılar. İkisi de bir an önce serbest bırakılmalı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem davası: Nöbetçi yönetmenlerin cezası onandı

SONRAKİ HABER

Dışişleri'nden ABD'ye yazılı ve sözlü protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...