20 Mayıs 2017 15:05

ABD, Suudilere 110 milyar dolarlık silah satacak

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan gezisi kapsamında ABD tarihinin en büyük silah anlaşmasını imzaladı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan'da 'ABD tarihinin en büyük silah anlaşmasını' imzaladı.

BBC'nin haberine göre Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman arasında imzalanan anlaşmanın, yaklaşık 110 milyar dolar değerinde ABD silahının satışı anlamına geldiği belirtildi.

Reuters haber ajansı, söz konusu anlaşmanın 6 milyar dolar değerinde 150 Blackhawk tipi helikopteri de kapsadığını bildirdi.

Beyaz Saray bunun, ABD tarihinde benzerleri arasındaki en büyük silah anlaşması olduğunu açıkladı.

SAVAŞ HAZIRLIĞI MI?

Fransız AFP haber ajansına konuşan Beyaz Saray kaynakları, anlaşmanın Suudi Arabistan'ın "bölgede yürütülen terörle mücadele operasyonlarına katkı vermesini" sağlayacağını ve ABD ordusu üzerindeki yükü azaltacağını söyledi. Bu ifadelerin, ilişkilerin gerginleştiği İran'la Suudi Arabistan üzerinden sürdürülecek çatışma politikasının işareti olabileceği yorumları yapılıyor.

Suudi Arabistana'ın ABD ile milyarlarca dolarlık ticari anlaşmalar da imzaladığı duyuruldu. Suudi petrol devi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, 11 ABD şirketiyle 50 milyar dolarlık anlaşmalar imzalanacağını söyledi.

TRUMP'A ONUR MADALYASI

Öte yandan Kral Selman, ziyaretin başında Trump'a ülkedeki en büyük sivil onur madalyası olan Kral Abdülaziz madalyasını taktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da otel inşaatında yangın

SONRAKİ HABER

Bakırköy'de KHK ihraçları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...