20 Mayıs 2017 06:41

Kadıköy'deki tiyatrolar açlık grevindekilere ses veriyor

Kadıköy'deki tiyatrolar, oyun bitimlerinde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın taleplerini okuyor, destek çağrısı yapıyor.

Paylaş

KHK’lerle ihraç edilen ve 72 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya sanatçıların desteği artıyor. Kadıköy Tiyatrolar Platformu’na bağlı tiyatro toplulukları dün akşam itibaren oyun bitiminde seyircilerine Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerini ve süreci özetleyen bir bildiri okuma kararı aldı.

Gazete Müstehak’ın haberine göre; aralarında Moda sahnesi, Kadıköy Emek Tiyatrosu, CRAFT Tiyatro, Tatavla Sahne ve  Yolcu Tiyatro’nun da bulunduğu bir çok tiyatro ekibi selam sırasında ellerinde “Haklı Talepleri Kabul Edilsin! #NuriyeVeSemihYaşasın, #İstanbulSesVeriyor” yazan dövizler eşliğinde sahneye çıktı. Oyuncular, hazırlanan bildiriyi okudu ve “Onlar yemeğe değil, adalete açlar. Biz, Nuriye ve Semih yaşasın istiyoruz. Biz, onların açlığına ses veriyoruz, sizi de bu sesi çoğaltmaya davet ediyoruz. ” dedi. 

'YEMEĞE DEĞİL, ADALETE AÇLAR'

Tiyatroların seyirciye okuduğu bildirinin tam metni ise şöyle; “Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın ihraç edildikleri işlerine iade talebiyle Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde başlattıkları eylem 192, açlık grevi 72. gününde. Peki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça kimdir? Nuriye Gülmen Selçuk Üniversitesi’nde araştırma görevlisiyken Eylül 2016’da görevden uzaklaştırıldı. 9 Kasım 2016’da “İşimi istiyorum” pankartı ile Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları anıtı önünde eyleme başladı. 6 Ocak 2017’de yayınlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Semih Özakça Mardin’de ikinci sınıf öğrencilerini okuturken 9 Eylül 2016’da bir genelge ile açığa alındı. 29 Ekim 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edildi. Nuriye ve Semih haklarını geri istedikleri için 72 gündür açlık grevinde! 

Biz ....... Tiyatrosu olarak onların haklı taleplerinin sesinin duyulması için yetkililere sesleniyoruz. Onlar yemeğe değil, adalete açlar. Biz, Nuriye ve Semih yaşasın istiyoruz. Biz, onların açlığına ses veriyoruz, sizi de bu sesi çoğaltmaya davet ediyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Zeybekci konuşmacı listesinden çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Cami inşaatında iş güvenliği olmadan çalışıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...