19 Mayıs 2017 10:57

Gençler 19 Mayıs'ta Özakça'ya çiçek verdi

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, başlattıkları açlık grevinin 72. gününe girdi.

Paylaş

72 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın Ankara Yüksel Caddesi'nde direniş alanına 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerden ziyaret edenler oldu. Hergün direniş alanlarında gerçekleşen basın açıklamasına akademisyen Gülmen yorgun olduğu için katılamadı. Açıklama öncesinde eski CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran direniş alanına ziyarette bulunarak öğretmen Özakça ile bir süre görüştü.

Direniş alanında gerçekleşen  açıklamada konuşan öğretmen Semih Özakça, gece saatlerinde alanda nöbet 11 kişinin polis saldırısına uğradıktan sonra gözaltına alınmasını kınadı. Gözaltına annesi Sultan Özakça da olan öğretmen Özakça, son günler polisin direniş alanlarına saldırısının sıklaştığını, son saldırıda ise annesinin darp edildiğini belirtti. Polise seslenen Özakça, “Gece yarısı annelerimize dahi saldırma cür'etini gösterenlere annem 'sizin çocuklarınız yok mu' diyor ancak onlar annemi sürüklemeye devam ediyor. Bir annenin ahını aldıktan sonra polisler annelerinin yüzlerine nasıl bakacak. Sizin onurunuz adaletiniz bitti. Sizin saldırdığınız insanlar onuru ve adaleti savunuyor” diye konuştu. 

Polislerin direniş alanına saldırı sırasında “Ankara Valisinin talimatı var” dediğini aktaran Özakça, “Ankara Valisine hatırlatmak istiyorum. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun sonu malum. Dikkat et, senin de sonun onun gibi olmasın” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Rajoy yolsuzluk davasına video konferansla katılmak istiyor

SONRAKİ HABER

Kadıköy'deki destek açlık grevini Serdar Başçetin devraldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa