19 Mayıs 2017 04:46

'Suriye ordusu ve Rusya Irak sınırında geri adım atmayacak'

ABD uçaklarının dün Suriye ordusuna yönelik saldırısı sonrası gözler Suriye-Irak sınırına çevrildi. Suriye bölgeye takviye güçler gönderdi.

Paylaş

Suriye ordusu, dün ABD'nin, güçlerine yönelik düzenlediği hava saldırısına rağmen Şam-Bağdat Karayolu'na takviye birlikler gönderdi.

Al Masdar'ın haberine göre Suriye ordusunun yanı sıra Ulusal Savunma Güçleri, Hizbullah, Iraklı milisler ve Suriye Sosyal Milliyetçi Partisi savaşçılarından oluşan grubun Irak sınırındaki el Tanaf sınır kapısına yönelik operasyona öncülük edeceği belirtildi.

Sınır kapısı ve çöllük bölge son dönemde ÖSO mensubu grupların hakimiyetinde. Bu gruplar, ABD askerleri tarafından eğitiliyor ve silahlandırılıyor.

'ABD YA GERİ ÇEKİLECEK YA DA RUSYA'YLA KARŞI KARŞIYA GELECEK'

Kuveyt merkezli er Rai gazetesinden Elijah J. Magnier, ABD'nin dün Suriye ordusuna yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına dair değerlendirmesinde "Rusya'nın Şam ve müttefiklerinden, el Tanaf sınır kapısına doğru ilerleyişlerini durdurmasını istediği doğru değil. Bu güçler, bölgeyi kontrol altına almada kararlı. Rusya el Tanaf'ı lojistik öneminden dolayı değil Washington'un Suriye'deki planlarını boşa çıkarmak için geri almak istiyor. ABD ve vekaleti altındaki gruplar, bu bölgeden yakında çekilme zorunda kalacak. Aksi halde Rusya ile karşı karşıya gelecekler" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Liseli Yonca ve Melek, uçurumdan atlayarak intihar etti

SONRAKİ HABER

ABD'de, Türkiye Büyükelçiliği önündeki saldırıya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...