18 Mayıs 2017 11:04

Gürer: Çiftçiye ÖTV’siz ve KDV’siz mazot ne zaman verilecek

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis’te yaptığı konuşmada ‘Çiftçiye ÖTV’siz ve KDV’siz mazot ne zaman verilecek’ diye sordu.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak maliyet oranları artan çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Ömer Fethi Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, sulama suyunda kullanılan elektik maliyeti ile mazot ve köprü ücretleri korusunda sorular yöneltti.

ÇİFTÇİLERİN ÜRETİM MALİYETİ ARTTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Naci Ağbal’a yönelttiği sorusunda, çiftçilerin ürün girdileri nedeniyle maliyetlerinin artmakta olduğunu ifade etti. Artışların tüketiciye de yansıdığını belirten Ömer Fethi Gürer, ÖTV’siz ve KDV’siz mazot verilmeye ne zaman başlanacağını sordu. Ömer Fethi Gürer, “Sulama suyunu yeraltından çıkaran çiftçilerimizin ödemesi geciktiğinde özel şirketler elektriği kesmekte, üretici ürününü sulayamadığı için ürün elde edememektedir. Sulama suyunda elektrik kullanan çiftçiler için maliyetin düşürülmesi düşünülmekte midir? 20 yaşını aşan araçlarda ÖTV indirimi yapılacak mıdır? Test araçlarının KDV’den muaf tutulması düşünülmekte midir? Üçüncü köprü konumu, geçiş ücretleri, sanayici, nakliyeci, şoför için ek yük getirmektedir, düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” şeklinde sorular yöneltti.

SULAMA ELEKTRİK KULLANIMI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise sulama suyunda elektrik kullanan çiftçilerin konusunda bilgi sahibi olmadığını, ilgili kurumlardan bilgi aldıktan sonra açıklama yapacağını söyledi.

ARAÇLARDA KDV İNDİRİMİ YOK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 20 yaşından fazla araçlarla ilgili ÖTV indiriminin söz konusu olmadığını belirterek, test araçlarına ilişkin de bir indirim olmayacağını ifade etti

BAKAN AĞBAL, KDV’SİZ MAZOT SORUSUNU YANITLAMADI  

Maliye Bakanı Ağbal, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in ısrarlarına rağmen, mazotta ÖTV ve KDV indirimi konusundaki sorusuna yanıt vermedi.(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, Palmira-Deyrezzor operasyonunu sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Bolu'da köylüler Valilik önünde eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...