18 Mayıs 2017 04:21

Kınalıada’da 3 çocuk 1.5 yıl boyunca cinsel istismara uğradı

İstanbul Kınalıada’da ortaokul öğrencisi üç kız çocuğunun bir buçuk yıldan beri cinsel istismara uğradığı, rehber öğretmen tarafından ortaya çıktı.

Paylaş

İstanbul Kınalıada’da ortaokul öğrencisi üç kız çocuğunun bir buçuk yıldan beri cinsel istismara uğradığı, rehber öğretmen M. Ş. sayesinde ortaya çıktı. İkisi kardeş, üç kızın ifadelerinden sonra tecavüz zanlıları İ.K., T.K., S.B, tutuklandı.

Hürrüyet'ten Gülden Aydın'ı haberi şöyle:

Tarih 8 Mayıs Pazartesi. Yer, Heybeliada Ortaokulu. Kınalıadalı üç kız öğrenci, teneffüste kavga ediyor. O sırada yanlarından geçen Rehber Öğretmen M.Ş., konuşmalarını duyuyor. Tecavüzden bahsediyorlar. Öğretmen hemen üçünü çağırıyor. Üç kız ağlayarak anlatıyor, anlattıkça bir buçuk yıldır şantaj ve tecavüzle devam eden dehşetin sırrı ortaya dökülüyor. Öğretmen hemen Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne haber veriyor. Çocuk Büro Amirliği duruma el koyuyor, savcılık aynı hızla tahkikata başlıyor. Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) psikolog gözetiminde ifadeleri alınan kız çocukları, yaşları 28 ile 30 arasında değişen kiralık bisikletçi İ.K., nalbur T.K., kiralık bisikletçi S.B.'nin adını veriyor.

ŞANTAJ YAPMIŞLAR

Kızlar, tecavüz zanlılarının çıplak görüntülerini kaydettiğini, birine anlatırlarsa bu görüntüleri sosyal medyada paylaşacaklarını söylediklerini de anlatıyor. Adalar Emniyeti, haklarındaki iddiaları reddeden zanlıların evlerinde yaptıkları aramada, dijital malzemeleri incelemek üzere aldı. Silinen görüntüleri kurtarmak için polis laboratuvarının raporunu bekliyor.

ÇİM'deki ifadelerinin ardından Bakırköy İlk Adım Çocuk Yurdu'na götürülen kızlar, burada psikolojik yardım aldı. Kendilerinin ve ailelerinin isteği doğrultusunda 15 yaşındaki F.İ. ile 13 yaşındaki D.C. dün eve döndü. F.İ'nin kardeşi 13 yaşındaki E.İ.'nin  çıkış işlemleri de yarın tamamlandıktan sonra dönecek. (HABER MERKEZİ)

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 18 Mayıs 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

İbrahim Kaypakkaya anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...