17 Mayıs 2017 10:47

CHP’li Emir: Gülmen ve Özakça’nın durumuna sessiz kalmayın

Açlık grevinde 70. günde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'ya destek ziyaretleri bugün de devam etti.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 70. gününde destek ziyaretleriyle devam etti. Gülmen ve Özakça kendilerini iyi hissetmemeleri nedeniyle eylemlerini sürdürdükleri İnsan Hakları Anıtı önüne gelemezken, CHP Ankara milletvekili Murat Emir, bütün siyasileri bu direnişe ses vermeye çağırdı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin 70. gününde devam ediyor. Eylemin sürdüğü Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önüne destek ziyaretleri bugün de sürdü. CHP Milletvekilleri Murat Emir, Mehmet Göker, Tansu Özcan ve Muharrrem Erkek ve çeşitli kurumları ziyaretler gerçekleştirdi. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir burada yaptığı açıklamada, Gülmen ve Özakça’nın haklı emek mücadelesine destek için geldiklerini söyledi. 

Gülmen ve Özakça’nın sadece kendileri için değil KHK’ler ile ihraç edilen, umutsuz, ekmeksiz bırakılan bütün kamu emekçileri için direnişte olduklarını kaydeden Emir, açlık grevinin tercih edilebilecek bir hak arama yolu olmamasına rağmen, hiçbir hak arama yolu bırakılmadığından kendilerinin bu yolu seçtiklerini söyledi. 

Emir, Gülmen ve Özakça’dan kendilerine zarar vermemelerini talep ederek, bugüne kadar bu mücadeleye sessiz kalan Meclis başta olmak üzere bütün siyasileri bu direnişe ses vermeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Wikileaks'e bilgi sızdıran ABD askeri Manning tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Midyat'ta AKP’li belediyeden 'Dualı ve Beddualı' çöp uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...