16 Mayıs 2017 21:03

Chanel’in bumeranga markasını basması tepki çekti

Fransız moda devi Chanel’in Aborijinler’in meşhur silahı bumerangı kendi logosuyla satması Avustralya’yı ayağa kaldırdı.

Paylaş

Dünyaca ünlü Fransız markası Chanel'in 2017 İlkbahar-Yaz ön koleksiyonunda bir bumerang tasarımına da yer verildi. Ahşap ve reçine kullanılarak üretilen bumerang, markanın internet sitesindeki ‘diğer aksesuarlar’ bölümü üzerinden 1930 dolardan satışa sunuldu. Avustralya yerlileri Aborijinler tarafından silah olarak üretilen ve ‘kültürel miras’ olarak görülen bumerangın Chanel logosyla satışa sunulması Avusturalya'yı ayağa kaldırdı.

Sputnik'te yer alan habere göre üzerinde Chanel’in ikonik logosunun yer aldığı bumerangın sosyal medyada paylaşılmaya başlamasının ardından marka tepki aldı. Avustralya yerlileri Aborijinler tarafından silah olarak üretilen ve ‘kültürel miras’ olarak görülen bumerangın, bir lüks tüketim ürünü olarak satılması nedeniyle Chanel, eleştirilerin hedefi oldu.

CHANEL’E ‘ABORİJİN KÜLTÜRÜNÜ ÇALMA’ SUÇLAMASI

The Telegraph’a konuşan film yapımcısı Alison Page’e göreyse bu ‘cahilliğin yeni bir seviyesi.’ Aborijinler’le işbirliği yapılması amacıyla ortaya konan çabalardan memnuniyet duyulacağını kaydeden Page, Chanel’i ‘Aborijin kültürünü çalmak’la suçladı.

Bir diğer Fransız moda devi olan Hermes de 2013 yılındaki koleksiyonunda benzer şekilde bir bumeranga yer vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray'da güvenlik alarmı

SONRAKİ HABER

'GÖL-Kuğu Gölü'ne İthafen' izleyicilerle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...