16 Mayıs 2017 14:56

Sur davasında 9 kişi tahliye edildi

Diyarbakır Sur'da 28'i tutuklu 40 kişinin yargılandığı davada 9 kişi tahliye edildi.

Paylaş

Diyarbakır’da 28'i tutuklu 40 kişinin yargılandığı Sur davasında aralarında DİHA muhabiri Mazlum Dolan’ın da bulunduğu 9 kişi tahliye edildi. 

DİHABER'de yer alan habere göre; Diyarbakır’ın Sur ilçesinde “sokağa çıkma yasağı” ve çatışmalar nedeniyle aylarca ilçede mahsur kaldıktan sonra geçen yıl Şubat ve Mart aylarında tahliye edilen ve aralarında kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mazlum Dolan’ın da bulunduğu 28'i tutuklu 40 kişi hakkında açılan davanın yargılamasına, verilen öğle arasının ardından devam edildi. Tanıkların dinlenmesi ardından duruşma savcısı tutukluluğa ilişkin verdiği mütalaada, tutuklu bütün sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Çocukların, duruşma görülürken mahkeme salonunda oyun oynaması dikkat çekti. 

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen tutuklu sanıklar, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, tahliyelerini talep etti. 

Ardından savunma yapan avukatlar, savcının mütalaasına katılmadıklarını söyleyerek, müvekkillerinin tahliyesini istedi. Avukatlar, müvekkillerinin yasak ve çatışmalar nedeniyle Sur'da mahsur kaldığını, gözaltındaki teşhislerin polisin baskı ve yönlendirilmesiyle yapıldığını, bu delillerin yasaya aykırı olduğunu vurguladı. Avukatlar, gözaltında susma hakkını kullanan bazı sanıklara, fotoğraf teşhisi yaptırılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurguladı. 

Gazeteci Mazlum Dolan'ın avukatı Resul Tamur ise iddianamede müvekkiline isnat edilen herhangi bir suçlama bulunmadığına dikkat çekerek, Dolan'ın gazetecilik faaliyeti için Sur'da olduğunu, burada muhabirlik yaptığı için tutuklandığını söyledi. 

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanıklar gazeteci Mazlum Dolan, Remziye Tosun, Bedri Oğuz, Emine Abiş, Cengiz Abiş, Fahrettin Ateş, Fatma Ateş, Seniha Sürer ve Ferit Özbek’in “adli kontrol” uygulmasıyla tahliyesine karar verdi. 

Duruşma Eylül ayına ertelendi. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanvekilli tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Meksika’da bir günde iki gazeteci öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...