16 Mayıs 2017 03:40

'Eren TRT genel müdürü oldu' haberine yalanlama geldi

TRT Genel Müdürlüğü'ne Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı İbrahim Eren'in getirildiği haberine yalanmala geldi. 

Paylaş

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın istifasının ardından TRT’nin yeni müdürünün kim olacak tartışmaları sürüyor. Şenol Göka’nın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren'in TRT’nin yeni genel müdürü olduğu haberine yalanlama geldi. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “7 binden fazla çalışanı, 14 kanal ve 16 radyoyu bünyesinde barındıran bu büyük kurum ne yazık ki AKP’lilerin elinde oyuncak olmuş durumda. TRT’de daha önce hiçbir deneyimi olmayan 1980 doğumlu İbrahim Eren önce TRT Genel Müdür Yardımcısı daha sonra da genel müdür yapıldı” demişti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eren'in atama iddialarını yalanladı.

Kurtulmuş şöyle konuştu: "TRT Genel Müdürü Şenol Göka Bey, istifa etti. Onun istifasının ardından TRT yasası gereği, TRT'nin en kıdemli genel müdür yardımcısı Erkan Durdu bey genel müdürlüğe vekaleten atandı. Yarın zannediyorum RTÜK'ün bir toplantısı var. RTÜK toplantısında bir ilan süreci başlayacak ve yine TRT yasasına göre TRT Genel Müdürlüğü için başvurular alınacak. 15 günlük süreden sonra da bu başvurular RTÜK tarafından değerlendirilerek hükümete gönderilecek. Böyle bir yasal süreç var. Bu yasal süreçten sonra da TRT, yeni genel müdürü atanarak yoluna devam edecektir. Şimdiye kadar gösterdiği hizmetlerinden dolayı da Şenol Göka beye teşekkür ediyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boston, Wizards'ı geçerek konferans finaline yükseldi

SONRAKİ HABER

LeBron James, 50 bin dakikayı devirmeye hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...