15 Mayıs 2017 13:59

Emek Partisi’nden TÜPRAŞ işçileri açıklaması

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, TÜPRAŞ işçilerinin haklarını korumak için mücadele verdiği TİS sürecinde Koç Holdingin tutumuna dair açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, TÜPRAŞ işçilerinin haklarını korumak için mücadele verdiği TİS sürecinde Koç Holdingin tutumuna dair açıklama yaptı.

TÜPRAŞ işçilerinin kazanılmış haklarını koruması ve genişletmesinin analarının ak sütü kadar helal olduğunun dile getirildiği açıklamada, Koç Holding ile TÜPRAŞ işçileri arasındaki Toplu Sözleşme görüşmelerinin, holding yöneticilerinin insanı hiçe sayan anlayışının ürünü olan işçiyi ve emeği hor görme tutumu yüzünden çıkmazda olduğu belirtildi.

'İŞÇİLERE HAKLARI ÇOK GÖRÜLEMEZ'

Açıklamada, “İşçiler bu güzel bahar günlerini aileleri ile neşe içinde karşılama haklarından bile mahrum. Çünkü Koç holding yüzde 1100 kâr yaparak kazancını 4 ayda 83 milyon TL’den 880 milyon TL’ye çıkarmış olmasına rağmen işçilerin dinlenme haklarını, ailesi ve toplumla zaman geçirme haklarını ve de yoksulluk sınırı altında yaşamama haklarını ellerinden almak istiyor. Bu iyi niyetli bir tutum değildir” denildi.

Bu kadar kâr etmesine rağmen bu tutumu sadece Tüpraş işçilerinin sorunu olmadığını belirten Emek Partisi İzmir İl Örgütü, Koç’un amacının aynı zamanda 200 bin metal işçisinin yaklaşan müzakeresinde güç gösterisi yapmak, mücadeleci sendikacıları, işçileri yenmek olduğunu ifade etti.

TÜPRAŞ İŞÇİSİ KAZANIRSA HEPİMİZ KAZANACAĞIZ

Açıklamada, “Ancak hatırlatmak gerekir ki TÜPRAŞ basit bir sanayi kuruluşu değil. Devlet ve hükümet aygıtlarının bastırdığı TEKNOROT işletmesi işçilerinin direnişi ile karıştırılmamalı. Anlaşmaya varmazsa, işçileri oyalarım, taleplerini bastırırım diye düşünecek olurlarsa 3 gün içinde Türkiye'deki hiç bir makina imalat, plastik, beyaz eşya, enerji, taşıma hiç bir sanayi işlemez. İşçiler bunu biliyor, hepimiz biliyoruz. Koç Holding’i hem TÜPRAŞ işçilerine hem metal işçilerine karşı demokratik tutum almaya saygı ve adalete davet ediyoruz” denildi. 

Ayrıca şu görüşlere yer verildi: “TÜPRAŞ işçilerini ise işçi sınıfının birliğinin ve dayanışmasının parlayan yıldızı olarak görüyoruz. Sabırlı, disiplinli ve diri tutumları ile kolayca teslim olmuyorlar. Dananın kuyruğunun kopacağı bu günlerde patrona masada patron ve sendika olarak şu an iki taraf olduğunu, 3. taraf olarak işçileri yalnızlaştıramayacağını ancak haklarının son söze kadar arkasında olduklarını söylüyorlar. Diğer sınıf kardeşlerimizin, haktan, adaletten ve demokrasiden yana hepimizin gözü onlarda. TÜPRAŞ işçisi kazanırsa hepimiz kazanacağız”

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 15 Mayıs 2017 Pazartesi

SONRAKİ HABER

Avrupa Birliği’nden Venezuela’ya ‘erken seçim’ baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...