15 Mayıs 2017 12:24

‘İşsizliği AKP'nin çarpık ekonomi politikası arttırıyor'

HDP'nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, işsizliği AKP'nin çarpık ekonomi politikalarının arttırdığını belirtti.

Paylaş

HDP'nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, işsizliği AKP'nin çarpık ekonomi politikalarının arttırdığını belirterek, "AKP, ekonomideki adaletsizliklerin görülmesini engelleme amacıyla adeta toplumu kafasını kuma gömmeye zorlamaktadır” dedi.

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarının düzenli olarak arttığını belirten Temelli, “Geçen yılın aynı dönemine göre orta büyüklükteki bir kent nüfusu kadar artmış olan işsiz sayısı, yaklaşık yüzde 13 gibi çok yüksek bir oranda seyretmektedir” dedi. Temelli, geniş tanımlı işsizlik oranına iş aradıkları halde bulamayanların eklenmesi ile beraber geniş tanımlı işsizlik oranının yüzde 19’ları aştığını ifade etti.

‘AKP'NİN ÇARPIK EKONOMİ POLİTİKASI İŞSİZLİĞİ ARTTIRDI'

Türkiye’deki istihdam sorununun AKP döneminde derinleştiğine dikkat çeken Temelli, yine AKP hükümetinin ekonomik sorunlara yapısal çözüm üretmediğini söyledi. AKP hükümetinin ülke kaynaklarını sürekli olarak kendi siyasi geleceğine odaklı kullandığını kaydeden Temelli, “İstihdam sorununun ve bunun en önemli göstergesi olan işsizliğin bu düzeylere ulaşması AKP’nin çarpık ekonomi politika anlayışının bir sonucudur” diye belirtti.

İşsizlik rakamlarının sadece bir iktisadi oran olmadığını ve toplumsal adaletsizliğin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu dile getiren Temelli, şunları aktardı: “Gelir ve servet dağılımındaki adaletsizliğin boyutu son 15 yılda vahim bir biçimde artmıştır. Bunun en önemli nedeni, sermayenin tüm taleplerini karşılayan, inşaat sektörü ağırlıklı bir kaynak kullanımı ile siyaseti finanse eden, yolsuzlukları normalleştiren, sosyal hakları budayarak toplumu düşük düzeyde yardımlarla yaşamaya muhtaç eden AKP’dir.”

'AKP TOPLUMU KAFASINI KUMA GÖMMEYE ZORLAMAKTA'

"İşsizlik kadar güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşulları da bu dönemin en önemli sorunlarıdır” diyen Temelli, “Savaş, siyasi kırım politikaları ile toplumu kamplaştıran, düşmanlıkları körükleyen AKP, ekonomideki adaletsizliklerin görülmesini engelleme amacıyla adeta toplumu kafasını kuma gömmeye zorlamaktadır” değerlendirmesinde bulundu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de 'dinsiz'lerin sayısı Hristiyanları aştı

SONRAKİ HABER

‘Trump’ın Ortadoğu gezisinin amacı ‘İran’a karşı birlik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...