Üzümcü’den açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’ya ziyaret 

Açlık grevinin 68. gününde olan Gülmen ve Özakça’yı tiyatrocu Levent Üzümcü ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ziyaret etti. 

15 Mayıs 2017 10:52
Paylaş

Başlattıkları açlık grevi 68. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı tiyatrocu Levent Üzümcü ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ziyaret etti. 

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işlerine geri dönmek talebiyle başlattıkları açlık grevinin 68. gününü geride bıraktı. Gülmen ve Özakça’ya Yüksel Caddesi’ne gelen tiyatrocu Levent Üzümcü ve bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Aylin Nazlıaka, utanması gerekenlerin haksızlığı uğrayanlar değil, haksızlığı yapanlar olduğunu söyledi. Nazlıaka, “Dünya'da tarihi değiştirenler tiranlar boyun eğenler değil, onlara hayır deme cesaretini gösterenlerdir. İnsanların işlerini alabilirsiniz ancak onurlarını asla” dedi. 

Tiyatrocu Levent Üzümcü de dünyanın hiçbir devletinin barış isteyen insanların ekmeğiyle oynamadığını ancak bugün 40 bine yakın insanın işi, aşıyla oynandığını ifade etti. Üzümcü, “Bu ülkenin geliştirdiği nadide insanların kimi garsonluk yapmakta kimi limon satmakta. İstedikleri şeyi son derece nadide bir şekilde dile getirmişlerdir. Silahların değil anlaşmaların olduğu bir barışın peşine düşmüşlerdir. Bu insanları ödüllendirmek gerekirken, arkadaşlarımız bugün 68. gününü doldurmuş bir açlık grevindeler. İşleri aşlarıyla sınanıyorlar. Dünyanın hiç bir ülkesinde barış isteyen insanlara bu yapılmaz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Vali Karaloğlu, güldüren Çin paylaşımını sildi

SONRAKİ HABER

Parasını alamayan inşaat işçisi intihar girişiminde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...