15 Mayıs 2017 10:41

Merkel: İncirlik'e alternatif bulmalıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamenterlerin İncirlik'e alınmaması sonrası alternatif bulmak zorunda oldularını söyledi.

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik Üssü'ne alternatif araştırmak zorunda olduklarını ve Ürdün'ün bu konuda bir ihtimal olabileceğini söyledi.

Almanya Başbakanlık Sözcüsü Steffen Seibert de kararın kabul edilemez olduğunu ve Almanya'nın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon kapsamındaki askeri personelini konuşlandırmak için 'alternatif lokasyon' arayışına gireceğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre açıklama, Türkiye'nin Alman milletvekillerine İncirlik Üssü'nde bulunan Alman askerleri ziyaret etmesine bir kez daha izin vermemesinin ardından geldi. Almanya Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich, bu kararın ardından Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi gerektiğini kaydetmişti.

Kararın kabul edilemez olduğunu ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in konuyu yarın Washington'da diğer NATO üyeleriyle görüşeceğini söyleyen Steffen Seibert da, "Parlamenterlerin ziyareti mümkün hale getirilmek zorunda" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kardeşe cinsel istismara 12 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Zeynel Bey Türbesi yeni yerine yerleştiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...