14 Mayıs 2017 09:24

Putin: Artık savaş yanlısı söylemler etkili değil

Rusya Lideri Putin, savaş yanlısı dilin bölgesel krizleri çözmede artık etkili olmadığını belirtti.

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı ülkelerce kullanıldığını söylediği savaş yanlısı dilin bölgesel krizleri çözmede artık etkili olmadığını belirtti.

Sputnik'in yansıttığı habere göre Çin'in başkenti Pekin'de Kuşak ve Yol Forumu'nda konuşan Putin, miadı dolmuş yaklaşımların artık etkisiz kaldığını belirterek savaş yanlısı söylemleri kullanmaya bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

"Bölgesel çatışmaların oluşturduğu tehditleri unutmamalıyız. Avrasya'daki eski ihtilaf alanları halen var olmayı sürdürüyor. Bu düğümleri çözmek için, öncelikle savaş söylemini, karşılıklı suçlamaları bir kenara bırakmalıyız. Zira bunlar, durumu daha da kötüleştiriyor. Miadı dolmuş yaklaşımlar, modern sorunların çözümüne katkı sunamaz" diyen Putin, yeni ve basmakalıp görüşlerden bağımsız fikirlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Putin, Avrasya'nın, güvenlik konularını, ülkeler arası ilişkilerin gelişimini, ekonomi, sosyal alan, yönetim sistemi, yeni büyüme araçları araştırma gibi konuları kapsayacak bir gündem oluşturabileceğini ve önerebileceğini de ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da Macron dönemi resmen başladı

SONRAKİ HABER

Gezi Anneleri, Gülmen ve Özakça için açlık grevine girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...