14 Mayıs 2017 07:41

'Ancak işçilerin ortak mücadelesi bu sorunu çözer'

Kocaeli Kitap Fuarı'nda Evrensel Basım Yayın'ın düzenlediği 'Sığınamayan Suriyeliler' paneline Ercüment Akdeniz konuşmacı olarak katıldı.

Paylaş

Ercüment Akdeniz Kocaeli Kitap Fuar'nda mülteci sorununa dair konuştu: 

Kocaeli Kitap Fuarı 9. kez kapılarını okurlara açtı. Geçtiğimiz cumartesi başlayan fuarın ilk gününde “Sığınamayan Suriyeliler” paneli düzenlendi. Evrensel Basım Yayın'ın düzenlediği panele, “Mülteci İşçiler” ve “Sığınamayanlar” kitaplarının yazarı Ercüment Akdeniz konuşmacı olarak katıldı.

“Sığınamayanlar”ı Aylan Kurdi'nin ölüm yıldönümünde okuyucu ile buluşturduklarını hatırlatan Akdeniz, "Bu kitabı hazırlamamdaki nedenlerden birisi milenyum çağında yaşamamıza rağmen tam 75 milyon mültecinin varolmasıdır. Nasıl oluyor da bir dünya savaşı olmadığı halde bu kadar mülteci var? İşte bunun nedeni bölgesel savaşlardır" dedi.  

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Banu Kavaklı ve ekibinin mültecilere karşı nefret sorununu ortaya koyan araştırmasına atıf yapan Akdeniz, "Her 100 kişiden 65'i Suriyeli mültecilerin Türkiye'nin kültürünü olumsuz etkilediğini düşünüyor. Salgın hastalıkların Suriyeli göçü yüzünden arttığını düşünenler yüzde 82 iken, Suriyeli erkek göçünden sonra kadınların daha tehlikede olduğunu varsayanlar ise yüzde 74 oranında. Bu algının yıkılması gerekiyor. Dünya zenginliğinin eşit derecede paylaşılmaması ve emperyalizm mülteci sorununun temel nedenleridir. Ancak sınıf kardeşliği ve işçilerin ortak mücadelesi bu düzeni bozabilir" diye konuştu. Etkinlik soru ve cevap bölümüyle devam ederken, yazar Akdeniz, etkinliğe gelen okuyuculara kitaplarını da imzaladı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: Kimse bedel ödemeden AK Parti adına racon kesemez

SONRAKİ HABER

Rojevamedya’ya erişim engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...