13 Mayıs 2017 13:46

‘Gözaltındaki ESP’liler serbest bırakılsın’

ESP Adana İl Örgütü, 5 Mayıs’ta gözaltına alınan parti üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

ESP Adana İl Örgütü ve HDK bileşenleri, 5 Mayıs günü Mersin merkezli bir operasyon kapsamında Kocaeli, Ankara, Samsun ve Mersin’de gözaltına alınan ESP üyelerinin serbest bırakılması için basın toplantısı gerçekleştirdi.

HDP Seyhan İlçe binasında gerçekleştirilen açıklamayı okuyan HDK Adana Eş Sözcüsü Hasan Erbil, ÖGK üyesi Yekbun Kartal ve Helin Baki ile Suruç gazisi Tülin Gür ve HDK Adana Eş Sözcüsü Aylin Yıldız’ın aralarında bulunduğu gözaltına alınanların 9 gündür bir suçlamada bulunmaksızın tutulduğunu belirterek serbest bırakılmalarını istedi.

Suruç davasından hemen sonra yapılan bu operasyonun Suruç yaralılarını ve tanıklarını yıldırmayı amaçladığını dile getiren Erbil, “2 gün önce yoldaşlarımızın ailelerini arayarak çocuklarının görüşme talep ettiğini söyleyip ailelere ajanlık teklif etmişlerdir” dedi. ‘Suruç için adalet herkes için adalet’ talebi ile mücadele yürüten ESP’nin hedef haline getirildiğini dile kaydeden Erbil, “Suruç'ta 33 düş yolcusunun katledilmesi ile ilgili dava dosyasında gizlilik kararının kaldırılması, Suruç'un Diyarbakır ve Ankara katliamları ile bağının açığa çıkarılması, Suruç katliamının sorumlularının yargılanması talepleri ile yürütülen kampanya engellenmeye çalışılmaktadır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan açlık grevlerine ilişkin mesaj

SONRAKİ HABER

Açlık grevine Mersin'den destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa