13 Mayıs 2017 11:41

‘Topbaş’ın damadı emsal olsun, hasta mahpuslar bırakılsın’

268. hafta F oturmasında serbest bırakılan Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın emsal olması istendi.

Paylaş

268. hafta F oturmasında hastalığı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın emsal olması ve hasta mahpuslar serbest bırakılması talep edildi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu'nun her cumartesi gerçekleştirdiği F Oturumu'nda bu hafta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalığı gerekçesiyle tahliye edilmesinin 905 hasta mahpus için de emsal oluşturduğu belirtilerek hepsinin serbest bırakılması talep edildi. 

268. hafta F Oturumu Galatasaray Meydanı'nda gerçekleşti. Oturumda, "Ahmet Bayar serbest bırakılsın", "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Tecrit öldürüyor F tipi hapishaneler kapatılsın", "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır" pankartları açılarak, "Tecrit işkencesine son", "OHAL işkencesine son", "Tecriti kaldırın ölümleri durdurun", "Susma suça ortak olma", "Tedavi haktır engellenemez", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "İnsan haklarıyla insandır" sloganları atıldı. 

'ZORLA BESLEME ÖLÜME YOL AÇAR'

İHD Hapishane Komisyonu'ndan Muharrem Kurşun, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Kemal Gün'ün kritik aşamaya geldiklerini belirterek taleplerinin kabul edilmesini istedi. Kurşun, Soma faciasının da yıl dönümü olduğunu hatırlatıp Soma için adalet talebini yineledi. 268. hafta basın metnini Emine Küçükbumin okudu. İsrail'in, açlık grevinde olan 1500 Filistinli mahpusa psikolojik savaş politikası yürüttüğünü söyleyen Küçükbumin, "Siyonist İsrail devleti açlık grevindeki mahpuslara 'zorla besleme' kararı aldı. Türk devleti de açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerinde 'zorla müdahale' etti ve ediyor. Zorla müdahale ve besleme, sakat bırakacağı gibi ölüme de yol açabilecek bir durumdur" dedi. 

'YATALAK HALDEYKEN TUTUKLANDI'

Hasta mahpusların tedavi edilmediğini ve zamana yayılan ölümlere terk edildiğini ifade eden Küçükbumin, 53 yaşında akciğer kanseri hastası olan mahpus Ahmet Bayar'ın serbest bırakılmasını talep etti. "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla hakkında dava açılan Bayar'ın 3 yıl 45 günlük cezasının onanması üzerine yatalak haldeyken tutuklandığını anlatan Küçükbumin, Bayar'ın sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirtti. Bayar'ın durumunu hatırlatan Küçükbumin şöyle devam etti: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı epilepsi ve uyku apnesi hastalığı gerekçe gösterilerek tahliye edildi. Kavurmacı'nın tahliye edilmesi, listemizde yer alan 905 hasta mahpus ve beraberinde Ahmet Bayar için emsal oluşturmaktadır. Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere tüm devlet yetkilileri ve yasa koyuculara bir kez daha sesleniyoruz; hasta mahpusların tedavilerinin önündeki engeller kaldırılsın. Ağır hasta mahpuslar biran önce serbest bırakılsın!" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencisi mezun olduğu gün öldü

SONRAKİ HABER

Yaşamını yitiren İbrahim Erkal defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...