12 Mayıs 2017 16:49

İhraçlara tepki, Gülmen ve Özakça ile dayanışma

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi KHK ihraçlarının göreve iade edilmesi ve açlık grevindeki Gülmen ve Özakça'ya destek için eylem yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi tarafından Madenci Anıtında haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri ve “işimi geri istiyorum” talebiyle süresiz açlık grevindeki Eğitim Sen üyesi  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri talepleriyle basın açıklaması yaptı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açık grevinden 65’inci güne girdiklerini belirten Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, “Hükümetin darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’ler ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan KESK’e bağlı sendikalarımızın 3 bin 249 üyesinin de içinde olduğu toplamda 105 bin kamu emekçisi isim soyadlarının yer aldığı listelerle bir gece de işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Konfederasyonumuz KESK ve sendikalarımız bu sürecin başından itibaren tüm üyelerimizin işlerini geri dönebilmeleri için hukuki, fiili, ulusal, uluslararası girişimlerde bulunmuş, kapsamlı bir mücadele hakkı izlenmiştir. Aynı şekilde ihraç edilen açığa alınan üyelerimizle dayanışma içerisinde olunmuş, uluslarası bir kurultay da düzenleyerek sorun her boyutuyla masaya yatırılmış.  Emekçilerin talepleri dile getirilmiştir. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen sendikamız Eğitim Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’da kendi özgür iradeleri ile ‘İşimi geri istiyorum’ talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 65. güne girmişlerdir. Bizler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarında ve yaşamlarından endişe etmekteyiz. Hükümet Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmeksizin derhal harekete geçmelidir. Başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir. Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklar da hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL-KHK’lar yolu ile bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren ‘yaşamı ve yaşatmayı’ değil kendi siyasal amaçlarını öncelleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır” ifadelerini kullandı. (Zonguldak/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Avcılar’da 4 kat sınırlaması kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Belediyeden ‘esnafa bayrak zorunluluğu’ savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...