12 Mayıs 2017 10:16

Madrid'de sağcı grup, Venezuela Büyükelçisi'ni alıkoydu

İspanya'da sağcı bir grup, Venezuela'nın ülkedeki Büyükelçisi Mario Isea'yı elçilik binasında alıkoydu.

Paylaş

Venezuela'nın İspanya Büyükelçisi Mario Isea, dün Madrid Büyükelçiliğinde "şiddet yanlısı bir grup tarafından tehdit edildiklerini ve alıkonulduklarını" duyurdu. Büyükelçinin açıklamasının hemen ardından Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, İspanya hükümetini Venezuelalı diplomatların can güvenliğini sağlamaya çağırdı.

Venezuela Televizyonu’na telefonla bağlanan Büyükelçi Isea, Guarimba Mağdurları Organizasyonu ve diplomatik temsilcilerle birlikteyken 4 saat boyunca elçilik binasında alıkonulduklarını ve büyükelçilikten çıkmalarına izin verilmediğini anlattı. Büyükelçi kaçırılma tehdidi altında kaldıklarını anlatarak İspanya hükümet yetkililerinden bu insanların "antidemokratik ve medeni olmayan bu davranışlarından” alıkonulmasını isteyerken, olaylardan dolayı İspanyol yetkilileri suçladı.

Olayın ardından Twitter üzerinden bir açıklama yapan Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, ‘hoşgörüsüz ve militan faşizm” tanımını kullanarak "Viyana Konvansiyonuna sıkı sıkıya bağlı kalınmasını istiyoruz. İspanya hükümeti bizim diplomatlarımızın can güvenliğini sağlamak zorunda” dedi.

Sağcı grup, büyükelçilik araçlarının üzerine “Diktatör Maduro” yazılı dövizleri bıraktı.

"Guarimba" Chavez ve Maduro karşıtı protestolarda kurulan sokak barikatlarına verilen isim. Dün, Venezuela'nın Madrid Büyükelçiliği'ndeki anma, 'Guarimba'larda hükümet yanlıları ve polise yönelik saldırıların mağdurları tarafından gerçekleştiriliyordu. (Mardin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Mayıs'ın ilk on iki gününde on iki hak ihlali

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça'ya Avrupa'dan destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa