Altı Nokta Körler Derneği: Dilenen değil, direnen engelliyiz

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya'da yürüyüş düzenleyen Altı Nokta Körler Derneği 'Dilenen değil, direnen engelliyiz' dedi.

11 Mayıs 2017 11:46
Paylaş

Mahir DOĞAN 
Antalya

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya Altı Nokta Körler Derneği üye ve yöneticilerinin yanı sıra birçok engelli vatandaşın katılımıyla yürüyüş düzenlediler. Aydın Özcan Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yapılan yürüyüş boyunca attılan sloganlar ve taşınan dövizlerle talepler dile getirildi. Engelli yurttaşlar sık sık ‘’Birleşe birleşe Engelleri aşarız", "Evler hapishane, Aileler gardiyan değildir", "İş Ekmek Özgürlük" sloganları attılar.

Altı nokta körler derneği üyesi Gülkız Türk, temel taleplerinin "Bakım aylığı ya da sakatlık aylığı değil, bizler engellilikten kaynaklı ilave giderlerimiz için, ilave ücretler istiyoruz. Sistem evlerimizi birer hapishaneye dönüştürerek bizleri mahkum, ailelerimizi ise gardiyan gibi görmektedir. Oysaki bizler sağlıklı koşullarda hayatımızı sürdürebilmek için İş, Ekmek ve Özgürlük istiyoruz. Bizlerin ne istediğimizi anlatan en temel slogan. Bu taleplerimizi yetkililere ve halka duyurabilmek için bu yürüyüşü düzenledik’’ diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SES: Çocuklarımızın nafakası alındı

SONRAKİ HABER

Karaburun'da tepki çeken balık çiftlikleri Bakan'a soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...