Palalı saldırgana 3 yıl hapis cezası

Gezi direnişinde bir kadına tekme atan palalı saldırgan Sabri Çelebi 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

11 Mayıs 2017 11:25
Paylaş

Gezi Parkı direnişinde, vatandaşlara palayla saldıran Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Sabri Çelebi hakkında biri polis memuru olmak üzere 4 kişiyi kesici aletle yaraladığı gerekçesiyle toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Olayda kullandığı alet ve sabıkasının bulunması nedeniyle mahkeme de ileride suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından Çelebi hakkındaki cezayı paraya çevirmedi ve ertelemedi. Öte yandan sanıklardan Murat Ertik'i de bir kişiyi yaralamaktan 9 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, diğer sanıkların beraatine hükmetti. 

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 13'üncü celsesi görülen duruşmaya, başka bir suç nedeniyle tutuklu bulunan sanık Sabri Çelebi Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.  

TUTUKLANMALARINI TALEP ETTİ

Şikayetçi avukatlarından Hacer Yılmaz, sanıkların suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan cezalandırılmalarını ve ayrıca tutuklanmalarını talep etti. 

'İNSAN KANINA RASTLANMAMIŞTIR'

Sanık Sabri Çelebi ve birkısım sanıkların avukatı Turan Öner ise “Müvekkillerim hakkında lehe hükümlerin uygulanmasını talep ederim. Müvekkilim Sabri Çelebi'nin elinde pala deniyor, ama et zırhında herhangi bir insan kanına rastlanmamış, hayvan kanına rastlanmıştır. Müvekkilim atılı suçları işlememiştir. Kendisi darp edilmiştir. Diğer müvekkillerimin olayla ilgisi yoktur. Müvekkilim kendi işyerini ve canını kurtarmak için bu şekilde davranmıştır" dedi. Sanık Murat Ertik'in avukatı Ümit Bülent de müvekkilinin atılı suçu işlemediğini belirterek beraatini talep etti. 

'KİMSEYE SALDIRMADIM'

Sabri Çelebi son savunmasında, "Kimseye saldırmadım. Onlar bize saldırdı. Kendimizi koruma amaçlı hareket ettik. Polise karşı bir direnmemiz söz konusu değildir" dedi. Duruşmanın bitirileceği belirtilerek son sözü sorulan Çelebi, “Bir diyeceğim yok" dedi.

SİLAHTAN SAYILAN KESİCİ ALETLE YARALADI

Mahkeme kararında, sanık Sabri Çelebi'nin şikayetçiler Ender Ergün, Kaan Polat, Seyfettin Efe ve polis memuru Kayhan Şahan'a karşı silahtan sayılabilecek kesici aletle kasten yaralama suçunu işlediğini belirtti. Suçun işleniş şekli, yaralanmanın niteliği, kullanılan araç, sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı, güttüğü amaç ve birden fazla nitelikli halin birleşmesi gözetilerek alt sınırdan uzaklaştığını beliren hakim, her biri şikayetçi için 9'ar ay olmak üzere sanık Çelebi'yi toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.  

İLERİDE SUÇ İŞLEMEYECEĞİ YÖNÜNDE KANAAT OLUŞMADIĞINDAN…

Hakim, Sabri Çelebi'nin sabıkalarının bulunması, oluşan zarar, birden fazla kişiyi yaralamış olması, olayda kullanmış olduğu alet gözetilerek ileride bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından cezasını paraya çevirmedi ve ertelemeye yer olmadığına hükmetti.

Sanıklardan Murat Ertik de şikayetçi Seyfettin Efe'yi silahtan sayılan kesici aletle kasten yaralamak suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ertik'in cezası da paraya çevrilmedi ve ertelenmedi. 

İKİ SANIĞA BERAAT

Hakim, sanıklar Ahmet Girgin ve Şeyhmus Kırmızı'nın ise basit yaralama suçundan haklarında dava açılmışsa da yeterli delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi. 

POLİSE DİRENME SUÇUNDAN BERAAT

Heyet, tüm sanıkların ise “Görevi yaptırmamak için direnme suçundan" suçu işlediklerine dair delil bulunmadığından beraatlerine hükmetti. Hakim, emanette tutulan suçta kullanıldığı anlaşılan döner bıçağı, satır ve sopanın zoralımına hükmetti. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gürer: Lise üzeri eğitim alan 577 bin 112 işsiz!

SONRAKİ HABER

Beko: Cumhurbaşkanı'nı eleştirmeye devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa