11 Mayıs 2017 07:50

Deterjanla turnike yıkayan öğrencilerin hapsi istendi

Ege Üniversitesi'nde turnikeleri protesto için deterjanla turnike yıkama eylemi yapan öğrencilere 'Kamu malına zarardan' 3 yıla kadar hapis istendi.

Paylaş

İzmir'de Ege Üniversitesi girişine kurulan turnikeleri protesto eden 17 öğrenci hakkında hazırlanan iddianamede, 1 yıl 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. Öğrencilerin deterjanlı su ve bezlerle yaptığı "Turnikeleri yıkıyoruz" eylemi "Kamu malına zarar vermek" suçuna dayanak yapıldı. 

Dihaber'de yer alan habere göre; Ege Üniversitesi'nde büyük tartışmalara neden olan ve cezaevi girişine benzetilen giriş turnikelerini protesto eden 17 öğrenci hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek" ile "Kamu malına zarar vermek" iddialarıyla hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı. Öğrenciler hakkında Cumhuriyet Savcısı Emin Ekmekçioğlu tarafından hazırlanan iddianamede, skandal ifadelere yer verildi. 

İddianamede öğrencilerin sabah saatlerinden itibaren kampüs içerisinde polis tarafından takibe alındığı belirtildi. Öğrencilerin turnikeye bağladıkları halat ve halatın ucundaki oyuncak kamyon ile turnikeyi yıkmaya çalıştıkları iddia edilerek, "Giriş turnikelerine bağladıkları halatı çekmek suretiyle yıkmaya çalıştıkları" ifadelerine yer verildi. Deterjanlı su ve bezlerle "Turnikeleri yıkıyoruz" diyen öğrencilerin de bu eylemi de "Kamu malına zarar vermek" suçuna dayanak yapıldı. 

Öğrenciler, hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'na Muhalefet Etmek" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. 

SAVCI ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİNİ YOK SAYDI

Öğrencilere yönelik polisin sert müdahalesi görüntülerle sabit olmasına rağmen savcılık, dosyadaki görüntüleri görmezden gelerek öğrencilerin polise müdahalede bulunduğunu öne sürdü. Olayın yaşandığı gün çekilen ve dosyaya konulan görüntülerde, polisin öğrencileri yere yatırarak ters kelepçe taktığı, üzerlerine basarak şiddet uyguladığı ve hakaretlerde bulunduğu görülüyor.

Olay günü öğrencileri darp eden ve “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Uysal hakkında ise “Kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verildi. (İzmir/DİHABER) 


 

ÖNCEKİ HABER

Barış Akademisyeni Ozan Devrim Yay gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

CHP'den Emek Partisi'ne ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa