11 Mayıs 2017 06:22

Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'ya 'iltica' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, darbe girişiminin ardından siyasi iltica başvurusu yapan TSK mensubu askerlere onay verilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi iltica başvurusu yapan TSK'ye mensup askerlerin başvurularına onay vermesine yayınladığı açıklamayla tepki gösterdi.

"İltica başvurularının Almanya tarafından kabul edilmesini esefle karşılıyoruz" ifadeleri kullanılan açıklamanın tam metni şöyle:

"15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'yle bağlantılı bazı eski askeri personelin iltica başvurularının Almanya tarafından kabul edilmesini esefle karşılıyoruz. Darbecilerin FETÖ bağlantılarını gösteren tüm kanıtlar ortadayken, Almanya'nın bu kararı, müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan ve ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu ilişkileri zedeleyen bir adım teşkil etmektedir.

Alman makamları bu kararla, demokratik ilke ve değerler ile müttefikliğin gereklerini gözardı ederek, darbeci zihniyete müsamaha göstermiş ve kucak açmıştır. Almanya'nın, ilişkilerimizin köklü niteliğine ve güvenlik ve savunma alanındaki işbirliğimizin ruhuna aykırı olan bu kararını gözden geçirmesini ve ülkemizin, FETÖ dahil dünyanın en tehlikeli terör örgütleriyle eşzamanlı olarak yürütmekte olduğu mücadeleye gereken desteği vermesini bekliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Sibel Yiğitalp hakkında zorla getirilme kararı

SONRAKİ HABER

Trabzon'da organize sanayi sitesinde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...