10 Mayıs 2017 12:03

CHP’den Danıştay Başkanı’na: Sahibinin sesi gibi konuştu

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Danıştay Başkanı’nın bugün yapmış olduğu konuşmaya tepki göstererek, ‘Tam bir sahibinin sesi gibi konuştu’ dedi

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Danıştay Başkanı’nın bugün yapmış olduğu konuşmaya tepki göstererek, “Tam bir sahibinin sesi gibi konuştu bugün Danıştay Başkanı. Danıştay Başkanı bugün tam anlamıyla siyasete girmiştir, cübbesini çıkartmıştır, siyasete girmiştir” dedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,  Danıştay Başkanı’nın bugün yapmış olduğu konuşmaya tepki göstererek şöyle dedi:

“Danıştay Başkanı Sayın Zerrin Güngör bugün yapmış olduğu konuşmayla bir yargı organının siyasetin nasıl emrine girdiğinin çok açık bir ifadelerini kullanmıştır.

Sayın Zerrin Güngör bir Danıştay Başkanı olarak idareyi denetlemekle görevli olan bir yargının başkanıdır.

Ama bugün Sayın Zerrin Güngör Danıştay Başkanı… ‘16 Nisan referandum sonuçlarıyla kuvvetler ayrılığı ilkesi daha da belirgin hale getirildi’ demek suretiyle Venedik Komisyonu’nun dahi bu anayasa değişikliği geçerse kuvvetler ayrılığı ortadan kalkar raporu önde ve bizim tüm itirazlarımız öndeyken böyle bir sözü bir Danıştay Başkanı olarak nasıl söylemiş gerçekte anlamakta hayret ediyorum. Aslında anlamakta hayret etmiyoruz çünkü tam bir sahibinin sesi gibi konuştu bugün Danıştay Başkanı.

Bir Danıştay Başkanına yakışır mı bu konuşmalar? Nasıl bir Danıştay Başkanı’dır böyle.

Danıştay Başkanı bugün tam anlamıyla siyasete girmiştir, cübbesini çıkartmıştır, siyasete girmiştir, kendisini kınadığımı ifade ediyorum.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadını yaralayan erkek için ömür boyu hapis istendi

SONRAKİ HABER

Barış Yarkadaş: Bu yargıdan adalet çıkmaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...