10 Mayıs 2017 07:54

Borç tavan: Kocaeli'de icra takibi dosyaları 500 bini geçti

Koaceli Adliyesi'nde icra dosyaları koridorlara taştı. Avukatı Nuri Almaz, icra takibi dosya sayısının 500 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Paylaş

Kocaeli Adliyesi'nde tavana yükselen icra dosyaları koridorlara taştı. Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Nuri Almaz, kent genelinde şu anda devam eden icra takibi dosya sayısının 500 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Kocaeli Adliyesi içerisinde 7 icra müdürlüğü bulunumasına rağmen dosyaları koyacak raflar dolunca, istiflenen dosyalar koridorlara konuldu. Koridorlardaki dosyalar da tavana ulaştı. Kocaeli Adliyesi'ndeki 7 icra müdürlüğünde 300 bine yakın devam eden icra takibi dosyası bulunurken, diğer ilçelerdeki işleme konulanlarla birlikte il genelinde icra dosyası sayısı 500 binin üzerinde olduğu belirtildi. İcra takibi dosyalarının başında kredi kartı borcu, tüketici kredileri, telefon borçları, otomobil, konut ve mobilya borçları bulunuyor.

Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Nuri Almaz, Kocaeli'nde icra takibi dosya sayısının 500 binin üzerinde olduğunu belirterek, "Kocaeli'nde icra dosyaları diğer kentlerdeki gibi çok yoğun ama dosya sayısının çok olması demek, insanların alacaklarını tahsil edebildikleri anlamına gelmiyor. Kişilerin arasında, kurumların arasında çok fazla alacak verecek sorunu var demektir. Yoksa çok borç var, bu borçlar tahsil ediliyor anlamına gelmiyor. Kocaeli Adliyesi'nde 300 bine yakın devam eden icra takibi dosyası var. Bunun yanı sıra Gebze Adliyesi çok büyük bir adliye ve Körfez, Gölcük, Kandıra, Karamürsel adliyesini de baz aldığımız zaman Kocaeli ili genelinde şuanda devam eden icra takibi dosya sayısının 500 binin üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘İş yükü artarsa rehberlik aksar’

SONRAKİ HABER

Gazeteci Nevin Yıldız serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...