10 Mayıs 2017 06:20

KESK’li kadınlar İzmir’de Şengül Karaca’yı sordu

KESK İzmir Kadın Meclisi, katledilen Öğretmen Şengül Karaca şahsında kadın cinayetlerine dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) İzmir Kadın Meclisi, birlikte yaşadığı kişi tarafından pencereden atılarak katledilen İstanbul Eğitim Sen Şube Üyesi Şengül Karaca şahsında kadın cinayetlerine dikkat çekmek için açıklama yaptı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, “Kadın cinayetleri politiktir", "Erkek adalet değil gerçek adalet” pankartı taşıyan kadınlar, sık sık “Kadın cinayetleri politiktir”, “Erkek vuruyor devlet koruyor” ve “Yaşasın kadın dayanışması” solaganları attı.

Kitle adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Eylem Tunalı her gün yeni bir kadın cinayeti haberi ile uyandıklarını belirterek erkek şiddetinin sınır tanımadan hayatlarını karartmaya devam ettiğini söyledi. Tunalı, “Her yaştan, renkten ve dilden kadını elimizden alan erkek egemen sistem 2017’nin ilk 4 ayında 133 kadını katletti. Sadece Nisan ayında ise 30 kadın öldürüldü, 28 kadına cinsel şiddet uygulandı, 33 çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Mayıs ayına da her gün bir kadın cinayeti ve erkek şiddeti haberi ile uyandık. Kadınların yaşamları iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken sadece cinsiyetlerinden dolayı en temel hak olan ‘yaşam hakkı’ ellerinden alınmaktadır” dedi.

Kadın cinayetlerinin hükümetin kadın politikalarının sonucu olduğunu ifade eden Tunalı, “Kadın cinayetleri politiktir demeye devam ediyoruz. Failleri ise çoğu zaman en yakınımızdaki erkeklerken destekçileri erkek yargı, iktidar ve sistemdir, biliyoruz. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında, bulunduğumuz her yerde mücadele ve direnişimizi kendi gücümüzle büyüterek ve kadını kurban değil, toplumsal özne olarak açığa çıkaran daha güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişimizi sürdüreceğiz. Şengül Karaca’nın hesabını sormaktan asla geri durmayacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteler silah fuarına giderse!

SONRAKİ HABER

Şişecam'ın 7 fabrikasında grev kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...