09 Mayıs 2017 16:56

TEKNOROT işçileri birlik ve dayanışma çağrısı yaptı

Türk Metal ve patronun kendilerinden habersiz imzaladığı sözleşmeye işçilerin tepkisi sürerken akşam saatlerinde işçiler bir avukatla bir araya geldi.

Paylaş

Türk Metal ile patronun kendilerinden habersiz imzaladığı oldubitti sözleşmesine işçilerin tepkisi sürerken bugün akşam saatlerinde işçiler bir avukatla bir araya geldi.

TEKNOROT işçilerinin “Bizim arkadaşlar çağırdı” dediği avukatın İstanbul’dan geldiği öğrenildi. Fabrika bahçesinde işçilere konuşan avukat, sendikacılarla ilgili dolandırıcılık suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. İşçilerin sözleşme taleplerini alan avukat bunları da patronla da konuşacağını aktardı.

Eylemlerinin yasal olduğunu belirten avukat, işçilerin sık sık sendikal bürokrasiden şikayet etmeleri üzerine “Yasadışı, olan onların yaptığıdır” dedi. İşçiler burada toplu olarak Türk Metal’den istifa edeceklerini duyurdular. 

Avukatın yaptığı açıklamadan sonra gazetemize konuşan işçiler birlik çağrısı yaptı. Bir taraftan haklarını hukuki olarak savunacaklarını, Türk Metal’den istifa edeceklerini ifade eden işçiler birlik ve dayanışmayı güçlendirmek gerektiğine vurgu yaptı.

2015 METAL FIRTINAYI HATIRLATTI

TEKNOROT’ta yaşanan isyan, MESS sözleşmesi öncesi 2015 metal fırtınayı hatırlattı. 2015 Mayıs ayında da işçiler Türk Metal’in “satış sözleşmesi” olarak adlandırdıkları 3 yıllık sözleşmeye karşı ayağa kalkmıştı. Bu dönem işçiler en küçük üretim birimlerinden başlayarak sözcülerini belirlemiş, kararlarını kurdukları komiteler yoluyla tüm işçilerin katılımıyla almıştı. Sözleşmelerde de taslağın hazırlığından, sözleşmenin imzalanmasına kadar her aşamada TİS komiteleri eliyle, işçilerin onayıyla karar alınması gerektiğini dile getiren işçiler, iyi bir sözleşmenin işçinin onayladığı sözleşme olduğuna dikkat çekmiş, aksi halde kurulacak komitelerin biçimsel kalacağı eleştirisini yapmıştı (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Öğretmen Şengül Karaca için yürüdü

SONRAKİ HABER

İş cinayetinde ölen işçi toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...