09 Mayıs 2017 12:23

Venezuela’da bu kez de işçi lideri öldürüldü

İşçi yönetimindeki bir fabrikanın sözcülerinden 32 yaşındaki Rexol Acevedo’nun muhalif bir grup eylemci tarafından öldürüldüğü açıklandı. 

Paylaş

Sağ muhalefet ve Nicolas Maduro hükümeti arasında yönetim krizinin ve sokak şiddetinin sürdüğü Venezuela’da bu kez bir işçi lideri vurularak öldürüldü. 

Venezuelanalysis.com haber sitesinin haberine göre, ulusallaştırılmış fabrikalardan biri olan ve işçilerin yönettiği Industrias Diana isimli fabrikada çalışan 32 yaşındaki Rexol Acevedo, hükümete muhalif bir grup tarafından Carabobo kentinde vurularak öldürüldü. 

Yağ ve margarin üreten fabrikadaki işçilerin sözcülerinden biri olduğu belirtilen Acevedo’nun, 2 Mayıs’ta, aracıyla ailesini ziyarete giderken yola barikat kuran bir grup tarafından durdurulduğu belirtildi. Grubun arabayı çalmak istemesine direnen Acevedo’yu vurarak öldürdüğü ileri sürüldü. 

‘FAŞİSTLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ’

Öldürülen işçinin cesedi ise yakındaki bir yol kenarında, yanmış aracının yanında bulundu. 

Acevedo’nun, aynı zamanda, Bolivarcı Sosyalist İşçiler Merkezi Alba-Mercosur Komisyonu başkanı olduğu bildirildi.  

Redes isimli sol siyasi partinin sözcüsü Juan Barreto olayla ilgili Twitter’da, “Industrias Diana’dan işçi arkadaşımız Rexol Acevedo, faşistler tarafından öldürüldü. Mücadelesini sürdüreceğiz” mesajı paylaştı. 

Öte yandan iki çocuk babası olan Acevedo’nun eşinin de hamile olduğu öğrenildi. 

Acevedo’nun ölümüyle son altı haftadır devam eden sokak şiddeti nedeniyle ölenlerin sayısı 42’ye yükselmiş oldu. Habere göre, 42 kişiden 15’nin muhalif göstericiler, 5’nin de güvenlik güçleri tarafından öldürüldükleri kesinleşti. 

‘CHAVEZCİ’ ÖĞRENCİ LİDERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Son olarak 4 Mayıs’ta “Chavezci” olarak tanınan ve Nicolas Maduro hükümetini desteklediği bilinen Anzoategui Öğrenci Federasyonu Başkanı Juan Lopez, bir öğrenci toplantısı sırasında silahla vurularak öldürülmüştü. Görgü tanıkları Lopez’in, yanına yaklaşan bir toplantı katılımcısı tarafından açılan ateş sırasında vurulduğunu, saldırganın ise yakındaki motosikletine binerek kaçdığını aktarmıştı. Olay sırasında bir öğrenci daha yaşımını yitirmiş ikisi de yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Babamı kaybetmeme sebep olan sorun hâlâ devam ediyor'

SONRAKİ HABER

TEKNOROT'ta direniş sürüyor: Bu anlaşma iptal edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...