09 Mayıs 2017 11:26

Savunma sanayisi insan hayatı içinmiş!

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Savunma Fuarı'ndaki açıklamasında güvenlik politikalarının hayatı savunmak üzere şekillendiğini öne sürdü.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım 13’üncüsü düzenlenen IDEF’17 Uluslararası Savunma Fuarının açılış töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım savunma sanayideki başarılarından bahsetti.

Savunma sanayide dışa bağımlılığının azaldığını öne süren Yıldırım  güvenlik politikalarının da insanların hayatını savunmak üzere şekillendiğini iddia etti.

Yıldırım konuşmasında “Güvenlik politikalarımızı insanı ve hayatı savunmak üzere belirliyoruz. Ülkemizin güvenliğini sağlarken, milyonlarca savaş mağduruna kucak açtık, açıyoruz. Bu bütün dünyanın görmesi gereken bir fedakarlıktır” dedi.

Türkiye’nin dostluğu talep edilen, husumetinden de çekinilen itibari yüksek bir ülke olduğunu öne süre Başbakan Binali Yıldırım, “Savunma alanında da gücümüze güç katmaya devam edeceğiz. 15 yıl önce savunma sanayinde dışa bağımlılığımız yüzde 80’ler mertebesindeyken, bugün bu oran yüzde 40’ların altına düşmüştür. Milli katkı oranı yüzde 60’ın üzerine çıkmıştır. Binden fazla şirket, küçük, orta ölçekli işletmeler, araştırma kuruluşları ve üniversiteler katılımıyla, milli ve yerli savunma altyapısı oluşturulmuştur” dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

5 milyon lira çöpe gitti

SONRAKİ HABER

Merkel’den Erdoğan’a idam resti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...