09 Mayıs 2017 06:42

Efeler Belediyesi 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı başladı

Aydın Efeler Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Sanat Çalıştayı başladı.

Paylaş

Aydın Efeler Belediyesinin 2.'sini düzenlediği Uluslararası Sanat Çalıştayı, Saklı Bahçe Restaurant’ta düzenlenen kokteyl ile başladı.

Açılışta konuşan çalıştayın sanat danışmanı Burak Erim, Efeler Belediyesi olarak Aydın’a Çağdaş Sanatlar Müzesi kazandırmayı düşündüklerini belirterek, “Uluslararası Sanat Çalıştayları şehrimizin ve sanatçılarımızın tanıtımı için çok büyük fayda sağlıyor. Geçen yıl ilkini düzenleyerek başladığımız çalıştaylarımızı her yıl sürdüreceğiz” dedi.

Küratörlüğünü Elçin Ünal ve Emel Atalay’ın yaptığı çalıştayın bu seneki onur konukları Prof. Dr. Turan Erol ve Prof. Dr. Mehmet Fırıncı. Çalıştaya güzel sanatların resim, baskı ve heykel dallarından Çin, Polonya, Avusturya, Norveç, Srilanka ve Ürdün’den 9, yurtiçinden 13 ayrı şehirden 24 olmak üzere toplam 33 sanatçı katılıyor.

Düşüncelerini aldığımız katılımcılardan Adnan Menderes Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Reyhan Demir, sanat çalıştaylarının sanatçıların bir araya gelerek paylaşımlarda bulunmaları açısından önemli bir yer tuttuğunu belirterek: “Farklı anlayışlarla sanat eserleri üreten sanatçılar, aynı zamanda sinerji yaratarak kentin dinamiğine de katkıda bulunmaktadır” dedi.

Prof. Dr. Ali Bayraktaroğlu, sanatın ve sanatçının gelişimi açısından bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirterek, burada üretilen eserlerin gelecekte kurulması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi için de iyi bir alt yapı oluşturacağını söyledi.

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde 11 Mayıs Perşembe günü saat: 14.00’da gerçekleştirilecek panel ile devam edecek olan 2. Uluslararası Sanat Çalıştayında üretilen eserler, 12 Mayıs Cuma günü saat: 18.00’da Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Efeler Belediyesi 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı 14 Mayıs Pazar günü son bulacak.

Aydın 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı katılımcıları

Turan EROL (Onur Konuğu), Mehmet FIRINCI (Onur Konuğu), Ahmet AVCI, Ali Muhammet BAYRAKTAROĞLU, Anna KALKOWSKİ, Ata Yakup KAPTAN,  Aynur KAPLAN, Ayşegül KALKAN, Berrin BAYRAKTAROĞLU, Bilgehan GÜLTEKİN, Bülent Yavuz YILMAZ, Cengiz KURTULUŞ, Dariusz PRZEWİEZLİKOWSKİ, Emel ATALAY, Harald OREDAM, Hüseyin YILDIRIM, İga KALKOWSKİ, Lütfiye BOZDAĞ, Kazimierz KALKOWSKİ, Manal Mahasseb HOFER, Mehmet KANLI, Numan ARSLAN, Nurcan PERDAHCI, Özgürcan ARTAN, Özlem COŞKUN, Reyhan DEMİR, Sanjeewa Warna NISSANKA, Selda MANT, Tuba GÜLTEKİN, Ümit YİĞİT, Yeşim SAVAŞ, Waleed AL TAMİMİ, XİFAİ. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da denizciler kemer sıkmaya karşı grevde!

SONRAKİ HABER

Marmaris'te gönüllü dalgıçlar deniz dibi temizliği yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...