09 Mayıs 2017 00:26

Aziz Yıldırım'dan tokat: Böyle bir şey olabilir mi?

Önder Karakaya, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Yakın Doğu Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atmasını yazdı.

Paylaş

Önder KARAKAYA

Pek çok takımın artık yerel ligine döndüğü Avrupa’da sahibini bekleyen tek kupa kaldı: Euroleague. Avrupa’nın 4 dev ekibi 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek organizasyonda kupaya uzanmaya çalışacak. Fenerbahçe, CSKA Moskova, Olimpiakos ve Real Madrid’in yer alacağı dörtlü final ile ilgili geniş analizi önümüzdeki haftaya bırakıyorum. Bu hafta kendimi pazar günü yaşanan sıkıntılı bir olaya odaklanmak zorunda hissediyorum. Çünkü yazmazsam içim sonsuza dek rahat etmeyecek.
Bilindiği üzere Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde pazar öğleden sonra Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında final serisi başladı. Bir tarafta Euroleague finalisti sarı-lacivertliler, diğer yanda Eurocup şampiyonu kırmızı-beyazlılar... Her yönüyle renkli geçmesi beklenen serinin açılış karşılaşmasını 78-70’lik skorla kazanmayı başaran Yakın Doğu dişli rakibi önünde 1-0 üstünlük kurmayı bildi. Oldukça keyifli bir müsabaka olduğunun da altını çizmem gerekir. Ancak ne yazık ki karşılaşma öncesi yaşananlar oynanan basketbolun önüne geçti. Hiç kuşkusuz protokol tribününde çıkan tartışma neticesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Yakın Doğu Basketbol Takımı Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat savurması hadisesinden bahsediyorum.

SÜRTÜŞME ESKİYE DAYANIYOR

Bu konunun arka planıyla ilgili derin bilgisi olmayan sporseverler olabilir. O yüzden öncelikle Işık Eyigüngör’ün eski bir Fenerbahçe yöneticisi olduğunu hatırlatmalıyım. Başkan Aziz Yıldırım’ın yönetimlerinde birkaç dönem yer alan Eyigüngör daha sonra yaşanan sorunlar sebebiyle kulüpten uzaklaşmıştı. Bu ayrılığın ardından Yıldırım ve yönetimini eleştirmeyi sürdüren Işık Bey’in özellikle Alex de Souza konusunda Başkan Yıldırım’ı vefasızlıkla suçladığını hatırlıyorum. Beri yandan, ikili arasındaki sürtüşmenin fitilini ateşleyen asıl olay geçtiğimiz yıl bu zamanlarda yaşandı. Işık Eyigüngör Fenerbahçe’nin iki yıldızı Quanitra Hollingsworth ve Olcay Çakır ile sarı-lacivertli kulüpten habersiz şekilde anlaşarak sözleşme imzaladı. Bu noktada haber vermeliydi veya vermesine lüzum var mıydı hususunun üzerinde durmayacağım. Etik anlamda değerlendirmeyi sizlerin görüşüne bırakıyorum. Ancak yaşanan bu olayın Aziz Yıldırım’ı oldukça sinirlendirdiğini spor medyasındaki arkadaşlarımızın pek çoğu yakınen biliyor olmalılar.

İKTİDAR KİMİLERİNİ ZEHİRLİYOR

İki başkan arasındaki bu gerginlik bir süredir buzdolabında beklerken vuku bulan final eşleşmesi biraz da kaderin cilvesi oldu sanırım. Ve Işık Eyigüngör bu fırsatı kaçırmayarak derhal konuk ekip taraftarının salona alınmayacağını açıkladı. Bu olaylar silsilesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı elbette sinirlendirmiş olmalı. Bunu doğal karşılıyorum. Lakin bunların misli dahi yaşansa, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden bir tanesinin başkanı olarak diyaloga girdiğiniz bir şahısa tokat atmanızın kabul edilebilir tarafı olamaz. Şahsım adına ifade etmekte beis görmüyorum; yıllar boyu amatör branşlara yaptığınız yatırımlar ve karşılığında alınan sportif başarılarla gururlanmış ve bu yönünüzü halen takdir etmekten çekinmeyen bir sporsever olarak bu yaptığınız hareketten derin bir utanç duydum. İktidar zehirlenmesi yaşıyorsunuz Aziz Bey. Bu zehirlenme Türkiye halklarının 15 yıldır deneyimlediği fenomene fazlasıyla benzemeye başladı. Asıl can sıkan nokta da burası. Fenerbahçe kimsenin gövde gösterisi için kullanacağı bir araç değildir. Koltuğunuzu artık nezaket sahibi isimlere bırakmanın vakti geldi.

Önümüzdeki salı buluşuncaya dek hepinize rahmetli Özhan Canaydın kadar centilmen diyaloglarla geçireceğiniz bir hafta diliyorum. Basketbol nezaketi bunu gerektirir. Hoşça kalın.

YILDIRIM HAKKINDA SORUŞTURMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, basketbol maçında tokat attığı Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör’ün şikayeti üzerine, “Kasten yaralama” suçundan soruşturma başlattı.
Öte yandan Basketbol Federasyonu, “Sorumluların Disiplin Kuruluna sevk edildiğini” açıkladı. 

ÖNCEKİ HABER

Juve, final için sahada

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Sessions ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...