08 Mayıs 2017 16:33

Güney Sudan’dan kaçan çocuk sayısı 1 milyonu aştı

UNICEF ile Mülteciler Yüksek Komiserliği, iç savaş nedeniyle Güney Sudan’dan kaçmak zorunda kalan çocukların sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF ile Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR, devam eden savaş nedeniyle Güney Sudan’dan kaçmak zorunda kalan çocukların sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı. BBC’nin haberine göre iki örgütün ortak açıklamasında, buna ek olarak 1 milyon 400 bin çocuğun da Güney Sudan’ın içinde evini terk etmeye zorlandığı kaydedildi.

İç savaşın başladığı 2013 yılından bu yana Güney Sudan’dan kaçan mülteciler Etiyopya, Kenya ve Uganda’daki kamplarda kalıyor. Ülke içinde kurulan mülteci kamplarında da 1 milyon 400 bin çocuk olduğu saptanmış. UNICEF yetkilisi Leyla Pakkala, “Bir kuşağın geleceği ciddi anlamda tehlikede. Güney Sudanlı yaklaşık her 5 çocuktan birinin evinden kaçmak zorunda kalması korkunç gerçeği, bu çatışmanın ülkenin en zayıf durumdaki nüfusu üzerindeki yıkıcı etkisini açıkça ortaya koymaktadır” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 40 bin TL ceza

SONRAKİ HABER

Yem karma makinesi kapağının altında kalarak can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa