İSİG’den Özgür Müftüoğlu için çağrı
İSİG, KHK ile ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu için Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ne çağrı yaptı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), KHK ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Özgür Müftüoğlu için Çarşamba günü 12.30’da üniversitenin Göztepe Kampüsü’ne çağrı yaptı.
Çağrı metni şöyle:
“Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Özgür Müftüoğlu işçi sınıfının yakından tanıdığı bir isim. Yıllarını öğrencilerine, bilime, barış, demokrasi ve işçi hakları mücadelesine adayan hocamız 689 sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edildi. Tabii bizim için, İSİG Meclisi olarak da işçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesinde yıllardır omuz omuza yürüdüğümüz bir arkadaşımız olması açısından bu durumun özel bir yeri de mevcut.
OHAL ve KHK yönetimi, işçi haklarını gerileten bir süreci hayata geçiriyor. Üniversitenin ve bilimin, toplum yararına olması ortadan kaldırılmak isteniyor. Böylece emek sömürüsünün önündeki bir engel daha kaldırılmaya çalışılıyor. Peki, üniversiteyi kapısından kart basılarak içine girilip çıkılan duvarların arası haline getirdiğinizde, insanları işsiz bıraktığınızda bu mücadelenin sesi kısılır mı? Elbette ki hayır. Akademi biat etmez, emek ve demokrasi karşıtı politikaları alkışlamaz. Üniversite dört duvar arası değildir. Bilimsel bilginin fabrikalarda işçilerle, sokaklarda halkla buluşacağı zeminler bizlerin emekleriyle yine oluşacaktır.” (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et