06 Mayıs 2017 19:25

Narlıdere Gençliği Denizleri andı

İzmir’in Narlıdere ilçesinde Denizlerin idam edilişlerinin 45. Yılında Narlıdere Gençliği Demokrasi Meydanı’nda anma etkinliği yaptı.

Paylaş

İzmir’in Narlıdere ilçesinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 45. Yılında Narlıdere Gençliği Demokrasi Meydanı’nda anma etkinliği yaptı. 

Şiir dinletisi ve oratoryo ile başlayan etkinlikte, polisin ses sisteminin kurulmasını engellemesinden kaynaklı müzik dinletisi yapılamadı. Kitle sık sık, “Yusuf, Hüseyin, Deniz Sürüyor Sürecek Mücadelemiz” , “Hayır Bitmedi Daha Yeni Başlıyor” ,  “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm” sloganları attı. 

Etkinlikte Narlıdere Gençliği adına konuşma yapan Ali Asker Ülker,  Deniz'lerin devrim ve sosyalizm mücadelesinin aydınlık yüzleri olduğunu belirterek, “O günlerden bugünlere kapitalist sistemin yamalı düzeni işçileri, emekçileri sömürmeye devam ederken, mücadele de her zaman devam etmektedir. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta görmüş olduk ki, dünyanın her yerinde emekçiler alanları talepleriyle doldururken, Türkiye'de de OHAL koşullarına rağmen en yaygın ve coşkun kutlanılan 1 Mayıs'lardan oldu. Baskı ve hak ihlallerinin artması bizleri asla yıldırmamaktadır, tıpkı 68'lerde Denizlerin yaşadığı koşullara hayır dedikleri gibi” dedi. 

Kapitalizmi tarihin çöplüğüne gönderene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini de ekleyen Ülker sözlerine şöyle devam etti; “Bu mücadele her doğan Deniz’le, Yusuf’la, Hüseyin’le ve daha nice yoldaşımızla devam edecektir. Gençlik var olduğu müddetçe, denizlere çıkacaktır bütün sokaklar. Geleceksizliğe karşı mücadele edeceğiz, iş atölyelerinde pres makinelerinde ezilip ölmeyeceğiz, savaşa karşı barışı savunacağız, bu sömürü düzenine kafa tutmaya devam edeceğiz ta ki iktidarı biz kurana kadar”. (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Sivas’ta Denizler, film gösterimi ve söyleşi ile anıldı

SONRAKİ HABER

Gebze Demokrasi Girişimi 3 Fidan’ı andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...