06 Mayıs 2017 16:06

3 fidan Aydın'da anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idam edilişlerinin 45. yılında Aydın’da anıldı. 

Paylaş

Türkiye gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan idam edilişlerinin 45.yılında Aydın’da anıldı. 

Yapılan etkinliğe üniversite ve liselerden çok sayıda genç katıldı. Emek Gençliği adına etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dilay Akıncı ‘’Bundan 45 yıl önce 6 Mayıs 1972 yılında Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm adına mücadele ettikleri için idam edildiler. Onlar güzel bir gelecek düşünün sözcüleriydiler. Ölümlerinin üzerinden 45 yıl geçti ama ne bu sömürü düzeni ne faşist baskıcı rejimler değişmedi, yeni ortaklarıyla halkın kanını emmeye devam ediyor” dedi.

“68 kuşağının en önünde yürüyenlerini ‘idam ettiklerinde' geride kalanların korkup mücadeleden kaçacaklarını düşünmüşlerdi” diyerek konuşmasını sürdüren Akıncı “Ama 1972’den bu yana onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükseldi ve yükselmeye devam edecek “dedi. 

Akıncı sözlerini Deniz Gezmiş’in idam sehpasındaki son sözleri olan ‘’Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm ve Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi! Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler ve köylüler’’ diyerek bitirdi.

Etkinlik, belgesel gösteriminin ardından gençlerin söylediği mücadele türküleri ve söyleşi ile devam etti. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Panzerin ezdiği çocukların annesi: Polisler silah doğrulttu

SONRAKİ HABER

Emek Gençliği Kocaeli'de Denizleri andı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa