05 Mayıs 2017 16:58

Edirne'de Kakava coşkusu

Edirne’de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri, Sarayiçi’nde yakılan dev şenlik ateşiyle başladı.

Paylaş

Edirne’de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi’nde yakılan dev şenlik ateşiyle başladı.

Hıdırellez ve Kakava Şenliklerini izlemek için yerli ve yabancı binlerce kişi, gündüz saatlerinden itibaren kente geldi. İki gün sürecek şenlikler nedeniyle otellerde yer kalmadı. Katılımcılar, şenlik açılışının yapılacağı Sarayiçi'nde, Roman dans grupları tarafından çalınan davul zurna eşliğinde göbek atarak gönüllerince eğlendi. Özellikle Roman vatandaşlarının dans figürleri izleyenleri büyüledi. Edirne Belediyesi Roman Halk dansları ekibi ve Edirneli Göksel Zurna sahnede mini konser verdi. Göksel Zurna’nın klarnetli gösterisi büyük ilgi gördü.

Edirne Belediye Başkanlığının organize ettiği şenliklerde Kakava ateşi yakıldı. Kakava alevleri 8 metreyi buldu.

Ateşin kor halini almasının ardından üzerinden atlayanlar, gönüllerince eğlenip hıdrellezi kutladı. Katılımcılar Kakava ateşi başında poz verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kakava geleneğinin 1400 yıldır devam ettiğini ifade ederek, “İnanıyoruz ki baharla birlikte insanın insana olan sevgisi, saygısı artacak. Onun için mücadele ediyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ateşin tanıklığında dilekler: Hıdrellez

SONRAKİ HABER

Bizim küçük papatyamız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...