Kadınlardan tencere tavalı ekmek zammı protestosu

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar %25’lik ekmek zammına tepki gösterdi.

05 Mayıs 2017 12:43
Paylaş

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Yenikent Muhtarlık önünde tencere tavalı açıklama yaptı.“Ekmek zammı geri çekilsin” ve “Tencere tava kadınlar sokakta” sloganları atan kadınlar, ekmek zammının geri çekilmesini istedi. 

Dernek yöneticisi Gözde Meydan, “Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Evde tencere boş kaynamıyor. Yapılan zamlar geri çekilsin, asgari ücreti insanca yaşanabilir bir seviyeye yükseltilsin” dedi. 

Hayat pahalılığının gün geçtikçe arttığını ifade eden Meydan, “Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Fırıncılar Odası ekmeğe %25 oranında zam yapıldığını açıkladı. Ekmek 1 TL iken, 1.25 TL oldu. Domatesin kilosu 10 TL’yi buldu. Fasulyenin, nohutun, meyvenin yanına ise yaklaşılmıyor. Enflasyon son 9 yılın zirvesinde 11,87. Bu hayat pahalılığı karşısında sağlıklı beslenmek bir kenara aç kalmamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

‘YAPILAN ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN’

Evde tencerenin boş olduğunu belirten Meydan, “En temel tüketim maddesi olan ekmeğe bile %25 zam yapılırken; asgari ücrete %8, emekli aylığına %3 zam yapıldı. Şimdi bu zamlar enflasyonun karşısında mum gibi eridi. Asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca ailenin alım gücü daraldı, emekli olan yüz binlerce insan geçinemediği için hala çalışıyor. Genç işsizliği %25’lere dayandı. Tüm bu ekonomik darboğazın mağduru bu ülkenin emeğiyle geçinmeye çalışan insanları oluyor” dedi. Yapılan zamların geri çekilmesini istediklerini vurgulayan Meydan, “Bu parayı çocuğunun beslenme çantasına, elektrik, su faturasına harcayabilecekken, ekmek zammına harcayacağız. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Evde tencere boş kaynamıyor. Yapılan zamlar geri çekilsin, asgari ücreti insanca yaşanabilir bir seviyeye çekilsin” dedi. 

Açıklamaya Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan’da destek verdi. Erkan da, daha öne yaptığı açıklamalarda ekmeğe gelen zammın geri çekilmesini talep etmişti. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yannis Vasilis başka cezaevine sevk edildi

SONRAKİ HABER

Mersin'de domates üreticisinin 'Rusya' endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...